Aniston

Et skomærke for livet?

Bikerstøvler eller sandaler? Her er et brand med kærlighed fra flere generationer

En sko der både holder godt og som man kan finde kærlighed til hele livet er en sjældenhed, men ikke umuligt at finde.

Hvis man kigger lidt ind i et af de mærker, der både byder på dette - og har en historie der har skabt ambassadører gennem flere generationer, er det dog ikke svært at forstå, hvorfor den slags mærker stadig eksisterer. 

Dette specifikke mærke går helt tilbage til 1947, hvor det startede sit liv som et alternativ til de daværende militærstøvler, der var for ukomfortable: Vi taler om Dr. Martens.

Gennem tiden har disse sko været obligatorisk fodtøj for et væld af underkulturer - og er gang på gang vendt tilbage til modebilledet - og det er ikke underligt, at de nu er tilbage i stor stil. 

ANNONCE
Den klassiske støvle er blot en af tingene du ser fra DM. - Foto: VVictory / Depositphotos - Et skomærke for livet? Den klassiske støvle er blot en af tingene du ser fra DM. - Foto: VVictory / Depositphotos

Støvlen, bikerstøvlen, der virkelig satte Martens på modebilledet var 1460-støvlen, der den dag i dag stadig er et kulturelt fænomen, som blandt andet bæres frem af stilsikre musikere og kunstnere. 

1460'eren lagde fundamentet for en popularitet, som over tid har affødt et helt univers af smukke sko og støvler, som alle har en fantastisk komfort. 

Det er dog ikke bare den klassiske bikerstøvle der er i fokus længere. Med fokus på komfort og et tidløst design har disse sko efterhånden mange forskelige stilarter i repertoiret. 

Flade sko er altid populære som hverdagsvalg og her er det let at finde en type sko der passer til lejligheden: 

Det kan være klassiske snøresko, en model der omfavner stilen fra de ikoniske støvler i en mere kompakt og hverdagsvenlig sko. Her kan du selvfølgelig vælge den klassiske model i sort læder - eller måske finde en af de eftertragtede special editions med print fra den evigt roste kunstner Keith Haring.

Eller hvad med komfortable sandaler til den kommende sommer - Her er der en hel række af vidt forskellige modeller, der dækker alt lige fra den retrovibende 70'er model Moby, eller Klaire J der er outdoor-agtig uden at man ligner en bjergbestiger.

Hvis det skal være lidt punket i stilen, er det den ankelhøje Olson-sandal, med flotte detaljer, der er værd at kigge nærmere på.

De fleste af skoene fra Doc Martens får ofte ros for deres komfort - og hvis du har problemer med ømme fødder, er der andre muligheder end den flade fodformede - eksempelvis et sæt ankelstøvler, som er en af de mere populære styles i det urbane gadebillede lige nu. 

Uanset hvilken type sko der er din Doc Martens, kan du finde et bredt udvalg af sko til kvinder hos Omoda.dk - skab din egen kærlighedshistorie til den gode stil.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE