Aniston

Et par tips til en smuk borddækning

Når man skal holde en stor fest som konfirmation, dåb, bryllup eller de store runde fødselsdage, så er der mange ting at tænke på til at gøre dagen helt perfekt. Det kan være spørgsmålet om der skal sendes invitationer ud - og ikke mindst hvordan de skal se ud. Skal der være tema til festen eller skal der overhovedet pyntes specielt op? Hvis du gerne vil holde en gennemført fest, så er borddækningen en stor del af det, som folk også vil huske! 

Først skal der vælges farve tema 

Noget af det første der bør komme i dine overvejelse er farve tema. Find første ud af hvilke farver der skal dominere din fest. Vil du skabe en fest med farverige nuancer eller skabe en mere rolig stemning? Hvis du gerne vil sætte gang i festen, så kan stærke farver som lime grøn eller orange give en masse god energi til festen. Skal du derimod dække op til en mere rolig fest, som fx en 80 års fødselsdag eller lignende, er det måske at foretrække med lidt roligere jordnære farver, som beige og brun eller mere sarter nuancer af lilla, blå etc. 

Til bordet skal du gerne have nogle servietter valgt i den farve du foretrækker - gerne i to forskellige nuancer, så du kan sætte dem flot sammen. Det ser for eksempel rigtig flot ud med en mørk lilla farve sat sammen med en lysere lilla. Find nogle stearinlys og blomster der passer til temaet og så er du allerede langt med en flot borddækning. Prøv dig eventuelt også frem med forskellige foldninger af servietter måske sat sammen med en flot dekorativ servietring, der vil passer godt til noget flot service og spisestel sæt. 

Vælg det rigtige spisestel sæt og service 

Som sagt er man rigtig godt på vej når farver, servietter og diverse dekorationer er på plads - men noget andet vigtigt er trods alt det vi skal bruge til at spise og drikke med. Skal det være helt neutralt hvidt service og sølv spisestel sæt eller skal der findes noget mere specielt af slagsen? Hvis du mangler lidt inspiration har Daells Bolighus et stort udvalgt af diverse service og nogle virkelig elegante spisestel sæt

Hvis du har valgt nogle stærke farver til borddækningen kan det give rigtig god mening at vælge et neutralt stål spisestel sæt sat sammen med enten nogle klassiske hvide tallerkner eller måske nogle i mat sort. Husk endelig også at gøre dig tanker om hvilke glas der skal på bordet. Igen kan spørgsmålet falde på om det blot skal være helt almindelig vin- og drikkeglas - eller man skal over i nogle mere gammeldags krystal glas. Prøv dig frem med nogle forskellige sammensætninger eller find noget inspiration på internettet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE