Aniston

Et hjem i Mørke

Anderledes, pirrende og virkelig velskrevet

5 ud af 6 stjerner
Et hjem i Mørke
Hvad ville du gøre, hvis din mand arvede sin fars gamle hus i en lille bitte by, som du aldrig havde besøgt før, og han bare rigtigt gerne ville flytte dertil?

Pelle, hvis mand netop arver sin afdøde fars hus, pakker sine ting og tager med ... med til Mørke, så hun og hendes mand, Mos, kan starte et liv sammen i deres nye hjem i Mørke.

"Et hjem i Mørke" fortæller historien om Pelle og Mos, som flytter til det tomme hus i den lille jyske by Mørke.

Lykken i Mørke
Men Pelle og Mos er heldige.

De kommer fra Vesterbro i København, og alligevel får de uden problemer job i nærheden af Mørke.

Godt nok ved Pelle ikke helt, om jobbet er 100 pct. hende. Men ikke desto mindre avancerer hun hurtigt. Ja faktisk så hurtigt, at kollegerne bliver lidt misundelige.

Nej til konformitet
Derhjemme går det dog ikke altid så godt. Pelle trives meget godt, men Mos vil bygge rede, og det er hun ikke helt indstillet på. For bare fordi man er flyttet til Mørke, og fordi naboerne har børn, så behøver ens eget liv vel ikke gå op i havekøkkener, kaninbure i haven, køkkenalrum og børn?

Pelle går lidt i baglås og gemmer sig vanen tro i klædeskabet. Her er trygt, og skabe er bare rum uden vinduer, siger hun.

Men får Mos alligevel sin vilje? Og kan Mos og Pelle holde sammen, selvom naboerne måske kommer imellem dem?

Underfundig fortælling
"Et hjem i Mørke" er en overraskende fortælling, der er så drøngodt skrevet, at man bliver suget ind fra første side.

Det er en underfundig historie med meget specielle karakterer, hvis liv kun kan undre ... Og så alligevel. For hvordan ser vi andre ud udefra? 

Når valg træffes
"Et hjem i Mørke" handler om parforholdets mange fælder og glæder. For hvordan skal vi vælge, når vi er to? Og hvorfor træffer vi nogle gange først valg, når vi mister det, vi ikke engang selv har valgt?

Bogen er dyb, humoristisk og interessant, men den er samtidig ganske letlæst og tynd, så man kan meget vel sluge fortælling fra ende til anden - og man kan næsten ikke lade være.


"Et hjem i Mørke" er skrevet af Katrine Grünfeld og udgivet af Gyldendal den 19. januar 2012.
ANNONCE
Del

Seneste nyt