Aniston

Erasmus Udvekslingsprogram - Vigtig information du skal kende til

Hvad er Erasmus? Erasmus og Erasmus+ er et program eller et legat, som du kan få, som giver dig adgang til at rejse rundt i udlandet og komme ud som udvekslingsstuderende. Dette er et tilbud som EU kommissionen tilbyder til de unge i EU, for at de kan få større indsigt i kultur, andre mennesker og opnå en større faglig kompetence. Erasmus plus programmet uddeler 36,3 millioner danske kroner til projekter mellem danske og europæiske organisationer og institutioner. Erasmus programmet som vi kender det i dag, blev opkaldt efter ”Erasmus af Rotterdam” og blev oprettet helt tilbage i 1987. Hvis du f.eks. er studerende på au eller ku, så kan søge Erasmus stipendium, som giver dig muligheden for at studere i udlandet i en periode.
 

Erasmus: Detaljer om programmet


I dag er der 33 lande som er med i Erasmus plus ordningen. Disse lande er Østrig, Belgien Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Holland, Nord Makedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Sverige, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tyrkiet og England. Der er altså rigtig mange lande som er med i Erasmus + programmet. Men lad os lige kigge lidt nærmere på, hvilke universiteter i Danmark der er med i programmet også.
 
Du kan finde Erasmus AU, altså på Aarhus Universitet, desuden kan du benytte dig af Erasmus KU på Københavns Universitet, du kan søge ind på Erasmus RUC, hvis du går på Roskilde Universitet, eller du kan søge på AAU Erasmus, altså Aalborg Universitet, SDU Erasmus altså Syddansk Universitet har også mulighed for at sende deres elever på udveksling, gennem Erasmus + programmet. Der er sikkert flere universiteter i Danmark, end bare de ovennævnte her, som man kan søge Erasmus med, men da vi ikke kan liste dem alle har vi bare nævnt topuniversiteterne i Danmark her i denne guide.
 
Som en del af Erasmus programmet, får du jo økonomisk støtte af Erasmus fonden. Disse penge går til at dække dine rejse- og leveomkostninger. Disse penge er altså forskellige fra studerende til studerende, afhængigt af hvilket land du er i, hvad økonomien er i det pågældende land, antallet af ansøgere der søger om tilskud, afstanden mellem landende og muligheden for andre stipendier. Ja der er en del der spiller ind der. Hvis du vælger at rejse ud på et praktikophold også eller måske du er en studerende, som generelt er dårligt stillet, så bliver dette også taget med i overvejelserne og din støtte bliver typisk forhøjet.


Erasmus programmets ansøgningsproces

Hvad skal man gøre for at blive optaget på et Erasmus plus program?
Du skal selvfølgelig først og fremmest sikre dig, at dit land er med i Erasmus + programmet. Du kan eventuelt gå igennem den liste med lande vi har lavet, længere oppe i artiklen. Derudover skal du være studerende, elev, frivilligarbejder m.m. Erasmus har en hel guide til dig om de mere specifikke krav. Nogen lande kan kræve at du skaffer et visa.
 
Det er en god idé at være på forkant med ansøgningsprocessen til et visa, da dette sommetider kan tage flere uger. Det bedste du kan gøre for at komme i gang med din ansøgning til et Erasmus program hurtigt, er at snakke med dine studievejledere, så hurtigt som du kan. Dine studievejledere har al den viden der skal til, for at få dig i gang med dit Erasmus + program hurtigst muligt.
 
Stipendierne ligger for resten typisk på 320-370 € om måneden.
 
Når du har ansøgt, kan du forvente at du skal lave en sproglig prøve, for at tjekke dine nuværende færdigheder. Dette gøres online før du tager afsted og når du er kommet hjem igen. Dette er blot for at se om du sprogligt udvikler dig, det er ikke noget som bliver taget i betragtning ift. om du er en god kandidat for programmet eller ej.
 
For at blive godkendt til Erasmus + programmet, så er det meget vigtigt at du har anskaffet dig det blå EU sygesikringskort. Det gule sygesikringskort gælder nemlig ikke i udlandet.
 
Du skal også lave en såkaldt ”Learning Agreement” inden du tager afsted, som du skal udfylde. Her skal du skrive hvor mange og hvilke fag du tager, samt de enkelte ECTS point som er i hvert fag du tager. Det skal både din skole og din partnerskole underskrive, før det er at du kan starte som studerende på et Erasmus plus program.
 

BaseCamp sovesale er åben for Erasmus Studerende

Her hos Basecamp har vi sovesale i 3 lande: Danmark, Tyskland og Polen. Og ja, her byder vi alle Erasmus studerende velkommen hos os. Her har du mulighed for at lære dig selv og andre mennesker meget bedre at kende, da vores lokationer altid er spækket med et åbent internationalt miljø, hvor der er plads til alle. Vi sørger for alt hvad du har brug for under dit ophold, i form af komfort, aktiviteter, social kontakt, god lokation og meget andet.

Hvis du er nuværende eller kommende Erasmus studerende, og overvejer at søge ind hos os hos BaseCamp, så klik her og læs meget om hvad det er vi egentlig tilbyder.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce