Aniston

Er sokker i sandaler virkelig så kikset?

Er der tale om en badesandel med en hvid tennissok, vil de fleste nok sige ja, men hvis det er en designer-tennissok i en designersandel, er det faktisk en hot modetendens lige nu. 

Så man kan sige, at når du putter strømper i dine sandaler – eller stilletter, gør du dem ikke alene brugbare hele året rundt, men ifølge modeeksperterne ser det også super chikt ud. 

Er klassiske sorte sokker eller strømper så på vej ud af modebilledet, kunne man spørge? Nej, på ingen måde, men de skal selvfølgelig matche dit outfit. Sorte herresokker ser fx rigtig pæne ud til lange klassiske bukser som habitbukser, smokingbukser eller chinos.

Det kan være svært for menigmand at navigere rundt i den konstant skiftende modejungle, og især inden for en lille niche som sokker og strømper, så derfor kommer her et par ”dos and don’ts” med sokker.

  • Det er ikke smart at have tennissokker uden på bukserne – heller ikke hvis man bruger undskyldningen om, at man vil undgå cykelkædeolie på sine bukser.
  • Tiden, hvor det var mode for piger at have stribede, kulørte damesokker, der gik op til knæene, er også et overstået kapitel.
  • Til gengæld kan outfits med sneakers eller støvler med fordel let piftes op med et par fine farvede eller sorte strømper – gerne med diskrete mønstre på.
  • Designer-tennissokker i sneakers og gummisko er også in, men ikke dem som John McEnroe og Björn Borg rendte rundt med i starten af 80’erne og vel nærmest gjorde til et statussymbol dengang. Dagens modetennissokker skal derimod have et lille tvist i farverne eller mønstrene.
  • Sorte sokker går aldrig helt af mode og er altid stærke som ”allrounders”. De kan bruges til lange bukser, lange shorts og i nogle tilfælde også kjoler og nederdele.
  • Ankelsokker eller sokletter i sejlersko er et absolut ”no go” – disse sko er designet og skabt til italienske strømper – dvs. bare fødder. Sokletter kan dog stadig bruges i sneakers og gummisko. 
ANNONCE

Men bare rolig sokkemoden skifter ikke så tit, som tøjmoden gør, og du kan derfor roligt holde dig til ovenstående råd og retningslinjer et par år endnu.  

Uanset hvad moden dikterer indenfor sokker og strømper, så slider man dem som regel op, inden man køber et nyt par strømper. Hvis man så vil have moderigtige sokker, kan man sætte sig lidt ind i, hvilke tendenser der er i modebilledet og finde nogle, der har et eller andet særligt – måske en fin detalje, som gør dem lidt specielle.

Sorte klassiske herrestrømper og damestrømper kan dog altid anvendes som default, da de både kan bruges til fritids-, fest- og kontortøj. Fordelen ved sorte sokker er også, at man slipper for det irriterende tidsspilde med at parre dem, og så kan man rende rundt på strømpefødder uden at bekymre sig om, at man kan se, at de bliver beskidte.

Det problem har man stadig med de hvide tennissokker - uanset hvor designersmarte de er.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce