Aniston

Engle og Dæmoner

Genialitet på højt plan

10 ud af 6 stjerner
En forrygende krimi, der på genial vis sammenkæder den fiktive historie med kunsthistorien og religionshistorien såvel som menneskets psyke. Du sidder tilbage med en følelse af ærefrygt. Hvordan kan en forfatter være så genial?
Engle og Dæmoner
Måske har du læst "Da Vinci Mysteriet", som for lang tid siden udkom på dansk, og som er blevet solgt i over 8 millioner eksemplarer verden over.

"Engle og Dæmoner" er forgængeren til denne succesroman, men er først udkommet på dansk i november 2004. Den er imidlertid ikke mindre genial af den grund.

Dan Brown formår at sammenkæde dramaet, menneskets psyke, religionshistorien og kunsthistorien på en sådan måde, at du fængsles og er ude af stand til at ligge bogen fra dig.

Historien

Historien starter, da "Robert Langdon" - en amerikansk symbolforsker og underviser på Harvard - tilkaldes, fordi en fysiker på det store forskningscenter, CERN i Schweiz, er blevet brutalt myrdet. CERN's direktør har fundet et gådefuldt brændemærke på fysikerens bryst.

"Robert Langdon" kan næsten ikke tro det, for dette brændemærket beviser, at det for længst forsvundne broderskab, Illuminati, er genopstået og nu synes at ville iværksætte dets sidste kamp mod ærkefjenden, Den Katolske Kirke.

Og pludselig befinder "Robert Langdon" sig i Vatikanet i Rom sammen med fysikerens datter, der drages af et indre ønske om hævn og vished for, hvem der myrdede hendes far og hvorfor. Det viser sig, at fysikerens og datterens største gennembrud, antistof, er blevet stjålet, og de har kun indtil midnat, før Vatikanet vil blive sprunget i luften.
ANNONCE
Engle og Dæmoner
Men sikkerhedschefen vil ikke evakuere Vatikanet, da det netop er denne aften/nat, at der skal vælges en ny pave.

Dette foregår i Peterskirken, hvor alle verdens kardinaler er samlet, og man kan ikke bare tilsidesætte de mange traditioner, som er forbundet med dette.

Det ville have været nemt at gennemføre valget og evakuere kirken inden midnat, hvis ikke det var fordi, at de fire kardinaler, som er værdige til pavehvervet, er blevet kidnappet af Illuminati.

Herved begiver Robert Langdon og fysikerens datter sig af sted på en farefuld færd gennem Rom for at finde de fire kardinaler, inden de myrdes.

Forinden har morderen ringet til Vatikanet for at fortælle, at de 4 kardinaler vil blive myrdet - en for hver time - og som et ekstra spil røber han en lille detalje, som Robert Langdon hæfter sig ved på grund af hans kendskab til broderskabet.

Rejsen sender begge helte i kamp med morderen, og de overlever kun med nød og næppe...

De mange plots
ANNONCE
Engle og Dæmoner
Det er genialitet på højt plan, og selvom du nu kender grundhistorien, vil det overraske dig, hvor mange gange du sidder med et enormt underskud af viden, selvom du tror, at du har masser af merviden i forhold til romanens personer.

Der præsenteres adskillige plots, som man fuldt og fast stoler på, indtil de skydes i sænk og et nyt indtager scenen. Det er dog først til allersidst, at det sande plot afdækkes til fulde.

Ligeledes er de mange spidsfindigheder, som Dan Brown løbende påpeger, med til at gøre bogen til spændende læsning. For eksempel det fakta, at USA's endollar-seddel er spækket med Illuminati-symbolik.

Dan Brown er dygtig til gentagende gange at tviste hele situationen en omgang, hvorefter det hele ser meget anderledes ud.
ANNONCE
Del

Seneste nyt