Aniston

Endnu en dopingsag

Team Easy On indrømmer dopingmisbrug

Igennem de senere år har doping været en fast del af sportsverdenen og specielt Tour de France. Sidste år blev mange af Tourens store profiler taget for doping og derfor udelukket fra Touren.

Endnu en dopingsag
I løbet af det sidste års tid er flere store sportsstjerner trådt frem og fortalt, at de har været dopet. I sidste uge var det "Ørnen fra Herning" alias Bjarne Riis, der i et langt pressemøde fortalte, at han var dopet, da han vandt Tour de France i 1996.

Denne indrømmelse fra Bjarne Riis har i den sidste uges tid rystet alle de danske cykelentusiaster og har været på manges læber i løbet af ugen. Men, som om dette ikke var nok, så er hele Danmarks yndlings-cykelhold, Team Easy On, nu også trådt frem og indrømmet et systematisk brug af doping gennem de sidste 23 år.

Nyheden, om at Team Easy On har været dopet i så mange år, har både rystet og berørt mange flere end selve Bjarne Riis' indrømmelse.

Team Easy Ons sportsdirektør, Henning Primdahl, havde indkaldt verdenspressen til et pressemøde onsdag den 30. maj 2007, hvor han noget slukøret sammen med holdets to store profiler, kaptajnen Bobby Olsen og sprinteren Pim de Keysergrat, fik lettet deres hjerter.

Pim de Keysergrat fortæller, at de i perioden 1984 til den 29. maj 2007 har benyttet sig af ulovlige stoffer som EPO, steroider, hash, ecstasy, kokain, heroin, LSD, fantasy og morfin.

Henning Primdahl tilføjer på pressemødet, at han ikke ønsker, at hans cykelhold skal være det sidste, der står frem og indrømmer et misbrug. Derudover fortæller han, at motivet for dopingen har været det samme som for alle andre cykelryttere: at undgå træning og slappe af dagen lang.

Politiken har spurgt DR2's ansvarlige programredaktør, Peter Green Larsen, om hvilke konsekvenser doping-misbruget får for Team Easy On. "Der har eksisteret et råddent fjernsynsmiljø på DR2, og det er tid til at rydde op. Vi tager alle deres priser fra dem, og opfordrer Zulu til at gøre det samme. De har opnået deres resultater ved urent trav, og en sag som denne bør have de yderste konsekvenser."

Mikael Bertelsen, der er Peter Green Larsen's forgænger, bliver også undersøgt, da hans rolle i hele denne sag skal kulegraves. Dette kan muligvis få konsekvenser for Mikael Bertelsen's nuværende program på DR2, "Den 11. Time", men det er stadig endnu uvist, hvilke konsekvenser, der er tale om.

Men "Den 11. Time" er ikke det eneste program, det går ud over; også serien "Trio Van Gogh", hvis produktionsselskab er det samme, som stod bag programmerne om Team Easy On, bliver ramt, da DR2 har valgt, med øjeblikkelig virkning, at afbryde deres samarbejde med produktionsselskabet. Dette har bevirket, at de sidste fire afsnit af serien "Trio Van Gogh" ikke vil blive vist.

Spørgsmålet er nu, om FC Zulu bliver det næste store danske sportshold, der står frem og indrømmer brug af doping.

Man må i sandhed sige, at det er en sort dag for dansk cykelsport, men vi her på Aniston.dk vil i samme ombæring anmode alle andre dopede sportsfolk til at stå frem, så vi en gang for alle får lagt kortene på bordet.

Nedenfor kan Team Easy Ons pressemøde ses.
ANNONCE
Endnu en dopingsag
Endnu en dopingsag
Del

Seneste nyt

Annonce