Aniston

En ski' go ferie

Tag med til sol, blå himmel og masser af sne

Der er nybegyndere, der er øvede, og så er der dem, som bare kan det der med at stå på ski. Kort fortalt, skiferie er for de fleste. I år gik turen igen til Østrig, nærmere betegnet Saalbach-Hinterglemm.

En ski' go ferie
Jeg var blot fem år gammel, da jeg første gang stod på ski. Det var i Norge sammen med familien. Jeg kan huske hvor mange gange min bror, dengang fire år, og jeg råbte i kor: "Hvornår skal vi ud og købe de skiii?"

Men ligeså legende let, som det kan se ud, ligeså svært kan det være at komme i gang. Det endte derfor med, at min bror og jeg fik hver sin kælk, som vi kunne lege med i sneen. Jeg fik det dog lært, og nu kører det, selvom stilen altid kan finpudses. 

I år gik turen til Saalbach i Østrig. Min familie er gennem venner blevet introduceret til en skiklub med plads til 30 personer. Vi bor på hotel Hochalm, der er beliggende midt på pisten i ét af Østrigs bedste skiområder. Modepolitiet ville nok komme i slalom efter os, hvis de vidste, at en af reglerne i skiklubben består i at bære neongule veste uden på skitøjet.

På denne vest er skiklubbens navn samt et stort Dannebrog påtrykt. Undskyld Danmark! Vesten er specielt god i snestorme, da den neongule farve er mulig at se langt fra. Derudover tjener den også det formål, at vi kan se hinanden på pisterne. Nu tænker du måske, at det kun er en fordel, men det er det ikke altid. Et særligt sjovt styrt, uden alvorlige kvæstelser, bliver nemlig belønnet med en særdeles larmende klokke om aftenen. Til klokken følger en meget unik hat, som "klokken" skal køre med den efterfølgende dag. Det skal dog tilføjes, at hatten også kan gives for en god gerning.
ANNONCE
En ski' go ferie
Afterski
Med ski kommer afterski. Sidst på eftermiddagen er det tid til at få en tår over tørsten. I Østrig bestilles der i særdeleshed Flügel, Jäger The, Flying Hirsch samt Glüwein i baren. Musikken er med til at skabe stemningen, og de moderne alpehits leverer varen.

I år vil du ikke kunne komme udenom numre som "Komm hol das Lasso raus" og "Das rote Pherd". Afterski er enormt hyggeligt, især fordi alle render rundt i deres skistøvler, overtræksbukser og skiundertrøjer. Ved du ikke, hvor du skal starte, har rejseselskaberne med garanti gode anbefalinger til byens afterskisted.

Skiferie er livet, og du kan nå at rejse endnu. For nogle er vinterferien ovre, for andre er den kun lige begyndt!


Aniston bidrager gerne med opvarmningen: Komm hol das Lasso raus.
ANNONCE
En ski\' go ferie
Del

Seneste nyt

Annonce