Aniston

En god nats søvn kan vende op og ned på dit liv - på den gode måde!

Du ved garanteret allerede godt, at du bør få et sted mellem 7 og 9 timers søvn hver nat - men ved du hvor vigtigt det i virkeligheden er? Din søvn har overordnet set indflydelse på hele din livskvalitet, livsglæde og dit helbred - både psykisk og fysisk. For lidt søvn kan nemt føre til en mindre modstandsdygtighed - det vil sige, at det bliver svære at håndtere hverdagens småting - men det kan også medføre sygdomme i form af overvægt, depression og diabetes.

Selvom du måske selv synes, at det kan virke som spild at tid at få din nattesøvn, så synes din krop det bestemt ikke - og på længere sigt vil du være enig.

For lidt søvn gør dig mindre produktiv

Vi lever i en verden, hvor du har brug for at kunne være produktiv. Langt de fleste arbejdspladser forventer, at du er effektiv i dit arbejde. Hvis ikke du kan koncentrere dig, så kan det godt blive et problem. Og hvis du er i et søvnunderskud, så vil du få svære ved at koncentrere dig.

Hvis du er midt i at tage en uddannelse, så vil du nogle gange være fristet til at springe nattesøvnen over og tage en såkaldt all-nighter. En gang imellem kan det selvfølgelig godt gå, men på længere sigt vil du påvirke din indlæringsevne idet, at du ikke kan koncentrere dig om stoffet.

Og dette er blot ét eksempel på hvordan alle kan blive påvirket af søvnunderskud. Alle har nemlig brug for at kunne koncentrere sig og være produktiv i hverdagen.

Forbedr din søvnkvalitet

Måske har du prøvet at sove i 8 timer, og du føler dig stadig ikke frisk og veludhvilet. Det skyldes, at søvnkvaliteten ikke har været god nok. Hvis du gerne vil undgå dette, så giv dig selv de bedste vilkår for at få en god nats søvn. Der findes mange gode senge med tilhørende topmadrasser, der kan hjælpe dig med at sove bedre. Du kan også med fordel have en fast aftenrutine, der ikke involverer skærme, og hvor du fokuserer på at falde til ro. Du kan overveje en te, der er velegnet til aften samt at læse en god bog inden sengetid.

Der er mange måder, hvorpå du kan forbedre din søvnkvalitet - det handler blot om at finde dem, der passer bedst til dig.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce