Aniston

En beretning fra en swapper

Smag, duft og føl på verden, uden at tage flyet

Swapping er efterhånden et kendt fænomen på Internettet, som går ud på, at bytte ting med hinanden på tværs af landegrænser. Jeg kastede mig ud i det, eftersom jeg syntes det er spændene at få et indblik i andre kulturer. Jeg blev glædeligt overrasket, da jeg for første gang stod med en pakke i hånden til mig fra en kvinde i Portugal. Det var en fed oplevelse, at give lidt fra sit eget land,  samt modtage lidt fra et andet land.  

J
ANNONCE
En beretning fra en swapper
eg, en swapper?
Swapping er som sagt, et efterhånden et kendt fænomen på nettet, som går ud på, at bytte ting med hinanden på tværs af landegrænser. Jeg kastede mig ud i det, eftersom jeg er interesseret i andre kulturer, og vild med pakker adresseret til mig. Jeg var inde på et kreativt forum, der hedder Crafster.org, hvor jeg for første gang fik kendskab til swapping.
 
Her gik det ud på, at ønske sig et eller andet kreativt, eller ting til kreativt arbejde. Her skulle man lave en top tre liste, samt skrive hvem man var. Derefter kunne man vælge en ting på de andres top tre lister, samt selv blive udvalgt af en anden til at lave eller sende noget kreativt.

Den første pakke jeg sendte af sted var til England, med alt muligt godt fra forskellige butikker - selvfølgelig til en rimelig pris - samt nogle smykker jeg selv havde designet.

Pakken jeg modtog var fra en multimedie designer fra Portugal, som var vild med at lave scrapbøger. Af hende modtog jeg gamle avisudklip, frimærker, bånd, perler og etcetera - lige hvad jeg havde skrevet øverst på min top tre, nemlig 'Alt godt fra bunden af din skuffe'. Jeg elsker nips og ragelse, og jeg var absolut vild med pakken.

Jeg fik blod på tanden og opdagede, en af de efterhånden store swapping sider: Gimmeyourstuff.com
 
Gimme your stuff - The history
Gimmeyourstuff.com startede da parret Rikki og Thom fra Australien, mødte Lori fra Texas igennem hendes webblog.

Lori så det australske par som en chance, til at få tilsendt noget af hendes yndlings Milo som er en Australsk kakaodrik. Hun spurgte, om de ikke havde lyst til at sende lidt ned til hende, og i bytte aftalte de, at hun skulle sende noget Tex-mex fra hendes hjem-stat Texas.
ANNONCE
En beretning fra en swapper
Begge parter syntes, at det var en sjov og anderledes oplevelse. Det var skægt, at få et "strejf" fra et andet land, og udtænkte en plan, til hvordan man kunne dele denne glæde med andre.
Deraf kom idéen til en kulturel bytte-side, hvor idéen var, at man kunne sende og modtage ting til og fra alverdens lande.

Gimmeyourstuff.com, er for alle, og på nuværende tidspunkt er der 258 medlemmer fra 31 forskellige lande på deres ambassadørliste, det vil sige folk med webblogs. Og selvom størstedelen har deres egen weblog, har de også efterhånden flere og flere e-mail medlemmer. Indtil videre er de nået op på ca. 20, der tilmelder sig om ugen.
 
Sådan gør du:
1. Du skriver et indlæg i din webblog og fortæller hvad du ønsker at bytte.
2. Så tilmelder du dig deres ambassadørliste.
3. Derefter går du i gang med at kigge andres sider igennem, for at se om der er noget spændene.
4. Hvis der er, kontakter du vedkommet, og sammen aftaler I, hvad I sender til hinanden, for hvor meget, og hvornår i sender.
 
En chance
Man løber naturligvis en risiko, når man vælger at sende ting til en person i et andet land. Man stiller sig selv en masse spørgsmål. Ankommer pakken intakt? Er afsenderen fra Singapore nu troværdig? Modtager jeg overhovedt min pakke?

Det er op til en selv, at gennemskue de forskellige sider, om de virker troværdige. Man skal se på, om de har prøvet det før, og om der eventuelt er billeder og feedback fra tidligere byttehandler. Jeg har selv vovet, at tage chancen fire gange indtil videre, og alle gangene har været med succes.
ANNONCE
En beretning fra en swapper
Den første gang jeg sendte, og modtog en pakke på Gimmeyourstuff.com var med Lori Witzel fra Texas, som sendte en masse peanutbutter, kager, marsmallow fluff og lignende. Derudover smagte jeg lidt på Frankrig da Emma Kidd sendte mig fransk honning, bolcher og nougat, og fornemmede Oregons charme, da Brooke Hogan sendte mig en masse forskellige souvenirs og ting fra hendes butik.
 
Nogle gange har jeg følt at jeg har været lidt for gavmild i forhold til hvad jeg har modtaget, og andre gange har jeg følt jeg var for grådig.
 
Men status quo er at det har været en fed oplevelse hver gang. At hente en stor pakke på posthuset fra for eksempel USA, er lige så godt, som at åbne en gave, der ligger under juletræet. Samtidig er det sjovt, selv at give noget fra sit eget land.
ANNONCE
Del

Seneste nyt