Aniston

Elizabethtown

Sødsuppe i lange baner

2 ud af 6 stjerner
Når Orlando Bloom står på rollelisten, så plejer det at betyde en lidt bedre film, men dette er ikke tilfældet her. Der er dømt pladder romantik for alle pengene.
Elizabethtown
Drew Baylor har designet en løbesko, der viser sig at være flop og firmaet mister næsten en milliard dollars. Drew bliver fyret og officielt udnævnt til syndebuk. Han er klar til at begå selvmord men får en meddelelse, der virkelig ødelægger hans dag. Drews far er død under et besøg hjemme hos familien i Kentucky, og hans mor og søster beder ham tage derned for at bringe faderens aske med tilbage til Oregon - eller som familien i Kentucky opfatter alt på vestkysten: Californien.

På vej til det kulturchok som familien hjemme i Elizabethtown altid udgør, forsøger den evigt optimistiske stewardesse Claire at muntre ham lidt op. På den natlige flyvetur lykkes det hende at få mere at vide om faderen, end Drew måske selv vidste.

Mødet med familien forløber ikke gnidningsløst. De har allerede reserveret en plads på familiegravstedet, og de siger sig ikke fri for at komme med antydninger om, at faderen aldrig skulle have giftet sig med en fremmed (en kvinde, der ikke var fra Elizabethtown).

Der bliver også kastet nyt lys over, hvem han er, da hele familien - inklusiv Drews mor og søster - samles til en højtidelighed, hvor man deler gode minder om den afdøde, og hvor ikke mindst moderen overrasker med sin afskedshilsen.

Og med den pligt ude af verden må Drew igen spekulere på, hvordan livet fremover skal forme sig; om han vil lade sig definere af sin fiasko, eller om han vil tage ved lære af sin fars eksempel.

Skuffende

Der er lagt op til det helt store romantiske komediedrama, når man ser at rollelisten byder på navne som Alec Baldwin, Orlando Bloom, Kirsten Dunst og Susan Sarandon og det hvis man kigger på resuméer af filmen lyder det også ret lovende, men hold da op, hvor kan man blive skuffet.

Det er helt ufatteligt så meget sødsuppe, der kan koges på en mands er død og bisættelse. To tredjedele af filmen går med at planlægge bisættelsen, og den sidste tredjedel går med at blive irriteret over at Orlando Bloom og Kirsten Dunst ikke kan finde ud af at de er vilde med hinanden.

Til at starte med virker filmen lovende, da handlingen er rimelig flydende, men fra "Drew" når til Kentucky og fremefter mangler der fremdrift. Der er selvfølgelig steder hvor man trækker på smilebåndet, men det er ikke nok til at redde filmen.

"Elizabethtown" er ikke hver at bruge penge på, med mindre man er til en god gang pladder romantik.

"Elizabethtown" har premiere den 25. november 2005.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce