Aniston

Elijah Wood

Ham den søde

Han var min første store kærlighed, og dengang, i ottende klasse, var jeg helt sikker på, at han var manden i mit liv. For han ville være verdens sødeste kæreste. Intet mindre. De store, blå øjne var ikke til at tage fejl af. Nu, flere år senere, er han ikke længere min store kærlighed. Det er nærmere moderlige følelser, der popper op, når jeg ser på billeder af ham. Men han er da stadig meget nuttet, ikke?
ANNONCE
Elijah Wood
Skuespilleren Elijah
Elijah Jordan Wood blev født den 28 januar 1981 i Iowa, USA. Hans skuespillerdebut foregik i 1989, hvor han havde en mindre rolle i filmen, "Tilbage til Fremtiden 2".

I sin karriere har han spillet overfor en del andre kendte skuespillere. Blandt andre Bruce Willis, Mel Gibson, Kevin Costner, Ian McKellen og Josh Hartnett. Derudover har han arbejdet sammen med flere kendte instruktører, deriblandt Peter Jackson, Edward Burns, Steven Spielberg og Tim Burton.
 
Elijahs helt store gennembrud kom, da han spillede Hobbitten, "Frodo" i storfilmen, "Ringenes Herre". Men han er også kendt fra mange andre film, hvor han spiller større eller mindre roller. Blandt andet ligger han også stemme til en af pingvinerne i "Happy feet". 
 
Privatpersonen Elijah
Elijah er ikke blot en god skuespiller og sød at se på. Han er ifølge flere af sine medskuespillere et venligt menneske, der interesserer sig for både dyr og mennesker. Han har to hunde som han efter sigende holder meget af, og han har deltaget i flere støttekampagner såsom aidskampagner og børnevelfærdskampagner. 
 
Men som alle andre er han ikke perfekt. For han har også dårlige vaner. Han bider negle, og han ryger, hvilket han efter sigende lærte af Josh Hartnett, da de spillede sammen i filmen "The Faculty".
 
Elijah er efter sigende en af de største musiksamlere i Hollywood, og en stor fan af Smashing Pumpkins og Jimmy Hendrix. Han har lavet et mindre projekt sammen med Viggo Mortensen, hvor han både synger og spiller på flere forskellige instrumenter. Men musik lod til at være noget han hellere ville høre end udføre selv, så i 2005 startede han sit eget pladeselskab, "Simian Records".
 
Fyren med de blå øjne er ikke særligt åben omkring sit privatliv, og især ikke omkring sine kærester. Det er dog kendt, at han i 2002 datede den tyske skuespillerinde Franka Potente. Forholdet endte ifølge ham selv på grund af aldersforskellen og afstanden. På nuværende tidspunkt fletter han fingre med Pamela Racine, som han mødte til optagelserne til Everything is "illuminated" i 2004.
 
Han er temmelig sentimental, og elsker at tage billeder af alt det, der sker i hans liv. Derfor bliver han ofte set til premierer og andre arrangementer, hvor han slæber rundt på sit kamera, for at tage sine egne billeder.
ANNONCE
Elijah Wood
Der er ikke meget supersej rockstjerne eller smartbux-nickogjay over ham. Og det er helt okay, for nogle gange foretrækker man bare det mere jordnære. At han er vild med filmen, "Braveheart", gør ham bestemt også til en type, man ville kunne have en hyggelig videoaften med. Hvis man altså også er indstillet på at glo "Star Wars", som også er en af hans store favoriter. Er man ikke det, så kunne man stjæle hans kontaktlinser. Uden dem kan han ikke se ret meget.
 
Hans højde er temmelig omdiskuteret, og stort set hver eneste fanside om Elijah har forskellige bud, på alt lige fra 164 til 170 cm. Men alle kan blive enige om, at han ikke er over 170 cm. Så en eventuel kæreste skal ikke være ret høj, før hun er nødt til at droppe stiletterne. 

Her er et lille udpluk af film Elijah har spillet med i:

Kommende film: Day Zero, der bliver færdig i 2007.
-Green Street Hooligans 2005
-Sin City 2005
-Eternal Sunshine of a Spotless Mind 2005
-The Faculty  1998
-The Ice Storm 1997
-Flipper 1996
-Huckleberry Finn 1993
-Avalon 1990
 
Elijah har været nomineret til, og vundet, et utal af priser. Blandt meget andet har han vundet priser for bedste unge stjerne, bedste skuespiller og et par MTV-awards.
 
Nyd Hollywoods sukkersøde, drengede fyr, og svøm væk i de dejlige øjne.
ANNONCE
Del

Seneste nyt