Aniston

Dvd: Jane Eyre

Magisk, dragende og nærværende klassiker.

5 ud af 6 stjerner
Jane Eyre vokser op i 1800-tallet som forældreløs og fattig.

Hun oplever allerede som meget ung en barsk skoletid og en hård barndom, hvor hun ikke får nogen form for kærlighed af de voksne omkring sig, og hvor hun til enhver tid oplever, at hun er en byrde og en pestilens.

Da hun endelig kan forlade det hjem, hun er vokset op på, får hun arbejde på et stort gods, Thornfield Hall, hvor hun skal være guvernante for godsejerens ufrivillige og fransktalende datter.

Thornfield Hall er et stort gods, hvor Jane befinder sig godt, og hvor hun trives med sine arbejdsopgaver og hverdagen generelt.

Forelsket og forrådt
Jane Eyre bliver gode venner med og meget forelsket i den kolde og kontante godsejer, Edward Rochester, der også synes at fatte interesse for hende, selvom hun har svært ved at tro på det.

Men hun har i det hele taget svært ved at læse både ham og stedet, og hun finder da også langsomt ud af, at der er hemmeligheder gemt bag godsets tunge gardiner ...

Disse hemmeligheder får hende til at forlade stedet og opsøge en ny tilværelse. Men hun formår ikke at lægge Thornfield Hall og Edward Rochester bag sig alligevel.

Fortryllende og forfærdeligt
"Jane Eyre" er baseret på klassikeren af samme navn. Det er en yderst smuk, nærværende og sanselig film, der bringer tårerne frem i øjenkrogen flere gange undervejs.

Janes liv er nemlig hele tiden både forfærdeligt og fortryllende på en gang. Og hendes personlighed er lige til at knuselske. Hun er kontant og meget elskelig på en og samme tid, og Mia Masikoska portrætterer hende helt fortræffeligt.

Og har du været vild med eksempelvis "Stolthed og Fordom" eller "Becoming Jane", vil du også være helt forelsket i "Jane Eyre"!

Vi skal igennem megen elendighed sammen med Jane på de par timer, som filmen varer. Men det ender godt - det får vi i hvert fald fornemmelsen af. Også selvom filmen slutter lidt tidligere, end bogen med samme titel gør.


"Jane Eyre" er udkommet på dvd den 13. marts 2012.
ANNONCE
Foto: SF Film - Dvd: Jane Eyre Foto: SF Film
Del

Seneste nyt

Annonce