Aniston

DVD: Drive

Blodig - men lækker!

5 ud af 6 stjerner
Fotos: SF Film - DVD: Drive Fotos: SF Film
Når der konstant bliver talt om en film i min radio og mit tv, som åbenbart er intet mindre end en Oscar værdig, ja så får jeg en ubændig trang til straks at se filmen.

Og når så den har et dansk navn på plakaten (hvilket nok også kan forklare en del af omtalen), så kan jeg næsten ikke vente med at flyve ned ad trapperne for at få fat på filmen.

Men "Drive", der er instrueret af danske Nicolas Winding, har jeg dog måtte vente en lille måned med at se. Men den har været værd at vente på!
ANNONCE
DVD: Drive
Exceptionelt talent bag rattet
"Drive" handler, som titlen måske afslører, om at køre.

Men det er ikke hvem som helst, der kører. Det er nemlig "Driver" (Ryan Gosling), der sidder bag rattet. Han er lidt af en enspænder, der arbejder som stuntman i Hollywood om dagen og som chauffør for flugtbiler om natten.

Og så er han berygtet for sine helt exceptionelle evner bag et rat og for virkeligt at køre bil som ingen anden.

Et kup går galt
Herudover holder Driver til på et værksted, hvor han møder mange forskellige mennesker, hvoraf nogle har øje for hans talent.

Driver får dog også øje for nogen - nemlig hans smukke nabo, Irene (Carey Mulligan), som har problemer med sin mand, Standard, som hun har en søn med, og som ikke har helt rent i posen.

Driver siger ja til et job, som skal skaffe penge, så Irene kan slippe væk fra hendes forbryderiske mand. Men kuppet går grueligt galt, og Irenes mand går ikke levende derfra.

Nu må Driver kæmpe for den kvinde, han elsker, og for sit eget liv.

Ikke original men meget seværdig
Plottet i "Drive" er ikke super originalt eller indviklet. Man skal ikke tænke en hel masse for at følge med eller føle sig underholdt, for det hele er ret simpelt.

Men man kan dog godt forstå, at filmen er rost! For selvom den "bare" handler om at køre i bil og brutalt smadre hovedet ind på folk, så er filmen fyldt med flotte billeder og overbevisende skuespil.

Der er tænkt meget i lys og forskellige tempi afhængigt af, hvordan tempoet i filmen er, og hvordan karakterernes følelser er.

Og ja, filmen er relativt blodig. Men den er rigtig god - og værd at vente på! Og PS: Ryan Gosling er da lidt pæn!


Medvirkende: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Ron Perlman, Christina Hendricks, Oscar Isaac og Albert Brooks. 


Drive er udkommet på dvd den 24. januar 2012.
ANNONCE
DVD: Drive
Del

Seneste nyt