Aniston

Duplo Dulle

Kontroversiel kunstner sætter fokus på den moderne kvindes udødelighed med plastikoperationer i sin nye serie af malerier TOYS, hvor kvinden fremstilles som en udødelig plastikfigur

Yvonne er titlen på kunstneren Ahnstrøms seneste maleri i serien TOYS.

Maleriet forstiller en kvinde i plastiksvøb - en duplo-figur som i al evighed udødeliggøres i en
Duplo Dulle
plastikverden, som mange kvinder forsøger at fastholde deres udseende i.

"Jeg afpudser med mit Yvonne maleri den debat omkring plastikkirurgi som har stået på de seneste mange år. Jeg mener stadig, at den er dybt relevant, da den lægger et pres på de unge kvinder, som vokser op i dag og har rollemodeller i de kvinder der lægger sig under kniven. Det er ikke ofte, at navnet Yvonne tilknyttes kvinder under 50 år og det er netop pointen med titlen på billedet; Yvonne på maleriet bliver aldrig ældre. Men det gør hun jo alligevel i den virkelige verden!" fortæller Ahnstrøm.

Ulykkelig luder med plastikbryster
Plastikkirurgi er ikke det eneste i Ahnstrøms maleri som lægger op til debat. Yvonne fremstilles med bare bryster og det er ikke
ANNONCE
Duplo Dulle
så børnevenlig en pille at sluge.
"Når Yvonne fremstår som hun gør med bare attributter, er det for at provokere og skabe opmærksomhed omkring billedet. Når der vises bare bryster i et barneunivers, bliver der altid løftet øjenbryn. I mit tilfælde har jeg blot lånt de klare farver og det lego-lignende børneunivers til at få min pointe frem.  'Yvonne' fremstår både erotisk i plastik-look og i en barnlig sammenhæng. Jeg har da også haft overvejelser om den 'lykkelige luder' med i mine tanker under skabelsen af Yvonne. Yvonne er et symbol på den kvindelige krop som burde holdes med respekt. Jeg tror ikke på den lykkelige luder ligeså lidt som jeg tror på plastikoperationerne" siger Ahnstrøm.

Ahnstrøm er kendt for sine meget omtalte TOYS billeder af bl.a. Osama Bin Laden og Hitler.

 Fakta om Ahnstrøm:
- Ahnstrøm laver både skulpturer og malerier
- Seneste udstilling: Artville i Berlin i november 2008
- Han har bl.a. udstillet på Artville i København, Kunstnercafeen Retro, Den censurerede udstilling i Hillerød, STC m.fl.
- Læs mere om Ahnstrøm og se et udpluk af hans værker på: www.svenda.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce