Aniston

Dukkebarnet

Kriminalroman af debutanten Inger Gammelgaard Madsen.

En Århusiansk mordgåde, en italienskfødt kriminalkommisær og en journalist som er tidligere autonom fra Nørrebro. Det er nogle af de ingredienser som debuttanten Inger Gammelgaard Madsen har blandet i sin roman.
Dukkebarnet
Og man kan kun konkludere, at opskriften var rigtig sat sammen, for det hele virker og går op i en højere enhed. Hendes personbeskrivelser er ikke kun levende, men også yderst troværdige.

Der findes vel næppe en værre forbrydelse end når et barn bliver misbrugt og dræbt. Ikke desto mindre starter romanen Dukkebarnet præcis med en sådan forbrydelse. Gitte Mikkelsen hedder den tiårige pige, som en lummer sommer eftermiddag bliver fundet myrdet og smidt i en affalds container. Hurtigt bliver den italienskfødte kriminalkommisær Roland Benito sat på sagen. 

Men ikke kun politiet kører på højtryk for at opklare mordgåden. Den lokale avis, som i bogen hedder Dagens Nyheder, sætter deres nye journalist Anne Larsen på opgaven. En ung og ihærdig journalist som for nylig er kommet til provinsen fra et større dagblad i hovedstaden, og som har sine egne problemer at slås med. Anne Larsen allierer sig med free-lance fotografen Kamilla Holm. At dække mordet viser sig at blive noget af en udfordring for Kamilla Holm, som selv for et år siden mistede sin søn ved en trafikulykke på grund af en spritbillist.

Således har alle de involverede i romanen hver især deres bagage at bære på, og trådene snor sig som i et edderkoppespind ind og ud, og af og til imellem hinanden. Dertil har Inger Gammelgaard Madsern tilføjet et fænomen der om noget er oppe i tiden i dag, nemlig internettet og chatsider såsom Arto. At disse sider også bliver besøgt af pædofile er ikke nogen hemmelighed, men forfatteren har taget det et skridt videre, og leget med tanken om, hvad nu hvis...

Dukkebarnet er en bog jeg bestemt kan anbefale, til de kolde og mørke dage som nu står på trapperne. Ikke kun har den fantasiske personbeskrivelser, og et super aktuelt tema, men det er desuden en yderst velskreven bog. Derudover foregår handlingen ikke i en fremmed by i et fremmed land, men i gode gamle Århus og omegn. At det hele på den måde rykker så meget nærmere, øger ikke kun til spændingen, men får også en til at tænke hvad nu hvis? 

Det er meget muligt at krisen kradser på verdensplan i øjeblikket, men et sted krisen bestemt er gået udenom, er i antallet af nye og fantastiske debutanter på den danske litteratur scene. Inger Gammelgaard Madsen er et yderligere bevis på det.

Bogen er udgivet af Forlaget Darklights og koster 249,-
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce