Drukspil i sommervarmen
Sommeren er langt om længe kommet, her er nogle spil der sikrer dig en god sommerbrandert
De danske festivaller er så småt overstået, men frygt ej - Her er mere sjov til din sommerferie.
Stemningen fra festivallerne sidder stadig i kroppen, og der er stadig en lille måned tilbage af sommerferien. Rækker budgettet ikke til en udenlandstur har Aniston.dk her brygget en lille opskrift på øl spil i sommervarmen.
Øl-tour de France
Deltagere: 2-6 hold á minimum 2 personer
Det skal i bruge: to trøjer - En gul og en prikket (Evt. også en grøn for ekstra point konkurrence) - Plance, stopur, hvide engangs krus, sprittusch og tre forskellige slags øl (Eller andet drikkelse)
Før i starter: Lav to regnskaber på planchen. Et for den gule trøje, og et for den prikkede (Bjerg etapen). Hver regnskab skal indeholde samtlige deltagernavne (Inddelt i hold). samt en kolonne for hver etape (Ni ialt).
Drukregler: Hver gang der skal drikkes i dette spil fylder man et hvidt plastik krus til den øverste streg, med det aftalte alkohol og bunder. Hvert tømt glas giver en streg i regnskabet. Vinderen er den med flest streger på planchen. Bjergtrøjen går til den, der får flest streger på bjerg-etaper og uden-for-kategorien-etapen.
Sådan gør I:
Vælg først en neutral dommer som ikke drikker (Evt. medbring en mormor), og udpeg en holdkaptajn pr. hold. Alle andre end kaptajnerne er vandbærere.
Prolog: Alle deltagere bunder en hel flaske på tid. Dette afgør løbets første gule trøje. Dommeren sørger for, at den gule trøje hele tiden sidder på den førende rytter, dvs. den med flest streger i regnskabet.
1. Etape:
Kør samtlige etaper i tre underetaper. Start hver underetape med en obligatorisk stillen-til-start-drikkelse (dvs. opfylde plastik krusene med alkohol af normal styrke). Så bliver løbet givet frit. Hver gang en deltager tager en øl udover de obligatoriske, går den i udbrud og får en ekstra streg på planchen. Hver anden streg en vandbærer tjener ind, ryger samtidig på holdkaptajnens regnskab. Dvs. tjener en vandbærer ti streger ind får hans kaptajn 5.
Hver underetape varer 5minutter, og mellem underetaperne er der 2minutters tissepause. Mellem hver hovedetape er der fem minutters pause.
2. etape: Nøjagtig som første etape. Der er lang vej endnu så drik med omtanke.
3. Etape: Enkeltstart - Alle drikker en hel flaske øl på tid. Hurtigstemand får ti streger, 2. hurtigste får 8 streger osv. nr. 6 får altså ingen streger i regnskabet.
4. Etape: Bjerg etape - Hæld mellemstærke drikkevare i krusene. Streger der optjenes i bjerg etaperne skal registreres i begge kolonner. Ellers er fremgangsmetoden helt som i første etape.
5. Etape: Endnu en flad etape - Køres nøjagtig som første etape.
6. Etape: Bjergetape udenfor kategori. Find de allerstærkeste drikkevarer frem og hæld dem i krusene. Streger i denne etape tæller dobbelt i bjergregnskabet. Ellers er fremgangsmåden som i første etape.
7. Etape: Er en bjergetape magen til 4. etape
8. Etape: Holdtidskørsel. Her gælder det om at bælle en hel flaske på tid. Når du har sat flasken i bordet må næste rytter på holdet sætte flasken for munden. Tiden stopper efter sidste rytter, og point uddeles. Bedste hold får ti streger pr. mand i det almindelige regnskab, næstbedste 8 osv.
9. Etape: Køres som 1. etape
Bonus:
For de vilde vikinger kan man udvide med en grøn point trøje, og tilføre shots til spillet. Denne fremgangsmåde aftales mellem holdene.
Derudover er det kun fantasien der sætter grænser.
Hvis det regner og du keder dig, kan du jo altid tage et spil kort
Druk-kroket:
Deltagere: 2-4 hold med 4 personer på hvert hold
Det skal i bruge: Kroket spil + dåseøl
Før i starter: Sæt banen op. Inden start placerer hvert hold to dåseøl pr. mand på banen. Dåserne skal stå minimum et køllehoved fra porte/pinde samt andre dåser.
Drukregler: Hvis en kølle, fod eller kugle vælter en dåse skal hver person på "synderholdet" drikke en øl inden holdets næste tur. Straf-øllene må ikke tages fra dem, der står på banen i forvejen. Hvis holdet ikke kan drikke deres straf øl inden næste tur skal de spille resten af spillet med én hånd.
Sådan gør I:
1. Start spillet som normalt og fortsæt til første dåse vælter.
2. Det hold der væltede dåsen, drikker sine øl mens spillet fortsætter.
3. De tomme dåser placeres på banen efter reglerne om afstand. Der kommer altså flere og flere på banen der i samme omgang bliver sværere at gennemføre.
4. Første hold der gennemfører banen vinder
Bonus: Byg evt. jeres egen bane istedet for den korrekte, med naturens forhindringer der kan bruges undervejs kan spillet kun blive sjovere.
Druk-twister:
Deltagere: En fra hvert hold, dog maks 4 personer
Det skal I bruge: Et twister spil samt masser af kolde drikkevarer.
Sådan gør I: druk-twister spilles som det almindelige spil med det twist at den første spiller der ryger ud, drikker fire tåre, den næste drikker 3 tåre osv. efter et par omgange bliver jeres balance dårligere. Desuden drikker alle en tår, hver gang i skal sætte en fod/hånd på grøn. Fysisk vold er ikke tilladt undervejs. Ikke som udgangspunkt ihvertfald.
Bonus: Denne leg kan gøres lidt sjovere ved at blande flere ting på, som eks. shots når der skal placeres en hånd eller fod på gul, smid et stykke tøj når der skal placeres en hånd eller fod på blå osv.
Druk-bowling:
Deltagere: 2 hold
Det skal i bruge: Fire ølkasser, to tomme flasker, en fodbold og ØL/andet drikkelse
Sådan gør I: Placer to ølkasser parallelt på jorden, en meter fra hinanden. Mellem kasserne stilles en tom ølflaske. 12meter væk laver I en tilsvarende opstilling. De to opstillinger markerer hver sin ende af banen. Holdene indfinder sig nu ved hver sin opstilling. Bolden skal bowles ned mod modstandernes opstillede flaske uden at ryge ud af banen. Bolden skal ramme jorden inden for banens første tredjedel. Væltes flasken drikker modstanderholdet. Spillet fortsætter til der ikke er flere øl eller en fastlagt score er nået.
Bonus: I stedet for at bowle kan I sparke med indersiden af foden eller chippe bolden mod modstandernes flaske. Der kan også opstilles flere flasker hvis i vil forøge risikoen for straf-øl
Sænke slagskib:
Deltagere: Minimum 2 personer
Det skal I bruge: To ølkasser, ti øl, et stykke pap eller en sort sæk, to sprittuscher og ekstra øl
Sådan gør I: De overordnede regler er fuldstændig som i sænke slagskib. Ølkasserne sættes på højkant, med bundene mod hinanden. Mellem ølkasserne placeres papstykket eller den sorte sæk, så man ikke kan se igennem. Inddel rummene i kasserne i bogstaver og tal - A1 - A6 op til E6 som markeres med sprittusch. Hvert hold placerer 5 øl vilkårligt i sin egen kasse og skiftes herefter til at "skyde" på modstanderen. Dvs. gætter dit hold på B4, hvor de andre har sat en øl, drikker hver af modstanderne en øl inden det er deres tur. Hver gang man skyder forbi, skifter turen til det andet hold. Spillet fortsætter indtil et af holdene løber tør for øl i kassen og dermed taber.
Bonus: Istedet for en enkelt kasse kan I udvide spillet til fire kasser pr. hold. Herefter placerer i jeres hangarskib på fem øls længde, jeres slagskib på fire øl, krydser på tre øl og til sidst jeres destroyer på to øls længde. Giv den gas.
Druk-frisbee:
Deltagere: 2-4 hold
Det skal I bruge: Frisbee, to tomme flasker pr. hold, og alkohol i rigelige mængder
Sådan gør I: Flaskerne stables oven på hinanden med ti meters mellemrum. Når I har fået flaskerne til at balancere, skiftes holdene til at stå ved egen opstilling og skyde efter modstandernes flasker. Skyder dit hold den øverste flaske ned, drikker det andet hold en genstand. Vælter I begge flasker, drikker modstanderholdet to genstande. Hvis der skydes for kort, må modstanderholdet gå frem til landingsstedet og tage deres tur derfra. Spil til aftalt score.
Bonus: Lav evt. flere hold og byg banen som en trekant. Og brug evt. flere frisbees samtidig. Bliver et hold fanget med flere frisbees drikker de naturligvis en genstand.
Når drukspil går galt:
- I 2007 mistede mindst en person livet. I en druk konkurrence drak den 16årige Lukas W. fra Berlin 48 tequila shots mod 4 andre unge, før han besvimede med en promille på 4,8. Efter 5 uger i koma døde knægten på hospitalet. Senere viste det sig at de 4 andre havde snydt, og drukket rent vand.
- Aleksander Nakonesjnij også kendt som den russiske vodka champ, faldt efter et pokermarathon om før han kunne nå at løfte vinderpokalen. Inden sin død havde han lyntømt tre halvliters krus med vodka. Desuden blev fire andre mandlige deltagere indlagt og først udskrevet flere uger efter, mens en fra det stærke køn (Selvfølgelig en kvinde) kunne nøjes med en udpumpning.
- Under en tequila konkurrence i Virksund i 2004 måtte en nordmand også stille træskoene. Den 34årige Henning Nilsen hældte 19 slammers i sig, og gik kort tid efter i koma. Da han døde havde han en promille på 4,8. Myndighederne udpegede konkurrencens arrangør som ansvarlige og idømte ham 6mdr. bag tremmer.
- Hvis der er dårligt vejr, er der altid andre indendørs spil du kan give dig i kast med