Aniston

Drømmetydning

Lær dig selv at kende

Hvad er drømme lavet af? Kan drømme forudsige virkelige hændelser? Eller er det blot en videofilm, som underbevidstheden instruerer for sjov? Hvad skal vi bruge vores drømme til, og hvordan kan vi lære at forstå dem?
Drømmetydning
Nogle hævder, at de i drømme har forudsagt en begivenhed, og måske har du selv oplevet, at du har drømt om en situation, hvorefter det skete i virkeligheden. Hvis det er en helt bestemt situation mellem dig og en anden part, for eksempel en dialog, er der en ganske naturlig forklaring.

Det er din hjerne, der spiller dig et puds, da din hukommelse nogle gange opfatter en situation hurtigere, end du selv opfatter den. Derved husker du, på et splitsekund, situationen to gange, og det ender ud i et déjà vu.

Men man kan rent faktisk godt drømme noget, der senere bliver til virkelighed. Det sker dog ikke, fordi du på en eller anden måde forudsiger hændelsen, men fordi du på det givne tidspunkt har en flydende og helt åben bevidsthed, der giver dig adgang til nogle generelle og intuitive informationer.

Det betyder, at din intuition i drømmen fortæller dig, at det kan ske, simpelthen fordi det er sandsynligt. Og når det så senere sker, kan du pludselig huske drømmen, hvorefter du ser det som en forudsigelse.

Men hvad skal vi så bruge drømmene til?
ANNONCE
Drømmetydning
Sjælens Spejl

Når vi drømmer, er vi i kontakt med vores inderste bevidsthed. Ofte oplever vi sider af os selv, som vi enten har fortrængt eller ikke ved, at vi har.

Drømme er spækket med symboler, og det gælder om at fortolke de symboler, der fremhæves i drømmen.

Det er vigtigt, fordi det kan give dig et fingerpeg om noget, der blokerer din følelsesmæssige tilstand - måske forholdet mellem dig og en anden person, eller måske forholdet til dig selv.

Drømmene hjælper dig til at forstå, hvornår du bør ændre retningen i dit liv, hvordan du burde se på dig selv, og hvad du skal gøre i forhold til omverdenen.

Drømmene er altså sjælens spejl, hvor du kan se helt ind til noget i dig selv, som du ikke kan se i vågen tilstand.

Følelserne er vigtige

Det er vigtigt at se på, hvad der fremhæves i din drøm, og hvilke følelser der var forbundet med drømmen. Ofte kan man føle stor angst, voldsom glæde eller måske endda ligegyldighed.

Løber du fra noget i din drøm, som du er bange for, uden at du kommer nogen vegne; så kan det betyde, at du løber fra noget i dig selv, og at du bliver nødt til at stoppe op, vende dig rundt og se tingene i øjnene.

I det hele taget er dine følelser enormt vigtige. Det er aldrig godt at fortrænge den emotionelle verden, da det skaber blokeringer og ubalancer i dit sind. Disse ubalancer påvirker også dine holdninger og handlinger. Selvom du måske ikke er klar over det, spiller de fortrængte oplevelser og følelser så stor en rolle i dit liv, at det måske er et problem i forhold til din selvopfattelse såvel som din opfattelse af andre.

Det er også gennem følelserne, at vi modnes, da vi lærer at udtrykke os selv og forstå gennem de følelser, vi har på de givne tidspunkter. Hvis vi fortrænger dem, kan vi ikke modnes rigtigt, og så lærer vi ikke os selv at kende, ligesom vi ikke lærer at sætte os ind i andres følelser og forstå, hvorfor folk reagerer, som de gør.

Hvem var du sammen med?
ANNONCE
Drømmetydning
Det er ligeledes vigtigt, hvem der optræder i dine drømme. Det kan fortælle noget om en blokering i forhold til en person, eller det kan fortælle dig noget om, hvordan du opfatter dig selv.

Har den person, du drømte om nogle vigtige egenskaber, som du selv føler du mangler, eller repræsenterer personen noget bestemt?

Husk at se på dine følelser for personen i det virkelige liv, og dernæst på, hvad du følte i drømmen. Måske har du overset nogle kompetencer hos dig selv, som vedkommende også har.

Der kan også være vigtige blokeringer fra din barndom, som kommer frem gennem dine drømme. I disse drømme optræder ens forældre ofte, og det er vigtigt at gøre sig klart, hvordan ens forhold til dem var dengang, og hvis de stadig lever, hvordan forholdet er i dag.

Både mor og far har haft en utrolig vigtig indflydelse på dig, og fortrængte situationer fra barndommen kan have uoverskuelige konsekvenser i voksenlivet.

Det gælder om at se barndommens traumer i øjnene, før man kan opnå en forståelse af sig selv og sine omgivelser.

Det ubevidste viser vejen for det bevidste

Lys og mørke er en vigtig modsætning, der kan symbolisere mange ting. Mørke kan ofte forbindes med negative tanker og følelser: angst, vrede, fortvivlelse, sorg etcetera, mens lys har en positiv energi.

Hvis der er brug for det, kan det ubevidste via lys lede det bevidste på rette vej. Der er måske brug for at rette opmærksomheden på noget bestemt, måske endda dig selv, og det kan underbevidstheden gøre klart ved at "rette en lysstråle på dig". Måske drømmer du, at du står på en scene midt i en lyskegle.

Hvis lyset, der hvor du prøver på at se noget, er dunkelt, uklart og utilstrækkeligt, kan det betyde, at du ikke har opnået en fuld forståelse af det, du prøver på at se. Hvis lyset derimod er blændende, antydes der, at du har for megen opmærksomhed rettet mod et sted, mens du bliver blind overfor alt andet. I så fald skal du bruge mindre energi på den bestemte ting.

Svømning og flyvning

Nogle gange kan man drømme, at man flyver eller svømmer. Drømmer man om vand, har det ofte noget med ens følelser at gøre. Det kommer meget an på, hvordan vandet var: om det var grumset, klart, oprørt eller stille, og om du havde svært ved at svømme, eller om det var som en let, flydende leg.
ANNONCE
Drømmetydning
Det kan derfor både være en positiv eller en negativ oplevelse.

Flyver man, for eksempel med fly, kan det være en antydning om, at man har mistet jordforbindelsen, eller at man ikke er tilfreds med det liv, man har skabt. Det kan også være en antydning af, at du snart vil komme i kontakt med nogle nye visioner og forestillinger.

Flyver du i faldskærm, er du måske klar til at afprøve nogle ambitioner, men drømmen kan både være bekræftende og advarende, alt afhængig af, om faldskærmen folder sig ud.

Nogle gange kan man også drømme, at man selv flyver, uden nogle hjælpemidler. Du flyver måske rundt oppe over hustagene og kigger ned mod den verden, du ikke selv betræder. Det kan betyde, at du flygter fra dagligdagen, og at du ikke ønsker at være i kontakt med den verden, du selv har skabt.

Hvorfor får jeg mareridt?

De fleste drømme er underlige og måske har du endda oplevet, at du måtte grine af det, da du vågnede. Men nogle gange kan man opleve et mareridt, som måske gør, at man ikke tør lægge sig til at sove igen. I så fald er det en god idé at tænke lidt over, hvorfor man fik et mareridt.

Mareridt opstår især, når man får adgang til noget, man virkelig har fortrængt, men som er på vej op mod overfladen. Det er altid noget, der har forbindelse til en negativ oplevelse, som var skadelig for én, og drømmen vil altid give én følelsen af frygt. Det handler om at bearbejde materialet, og kommer man virkelig ind til kernen af blokeringen, kan man opnå en virkelig forbedring af sin livskvalitet.

Man skal dog altid tage drømme med et grant salt. Har man arbejdet meget med en bestemt ting på arbejdet, eller har man været fordybet i et bestemt projekt i skolen, kan det ske, at man drømmer, at man arbejder videre med det. Det er selvfølgelig et fingerpeg om, at man trænger til at slappe lidt af og se på noget andet, da ens bevidsthed arbejder så meget med stoffet, at man ikke kan slappe af.

Men det har ikke så meget med ens følelser at gøre, som det har med stoffet at gøre.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE