Aniston

Drik light og bliv stiv

Gode nyheder for dem, der vil feste og passe vægten samtidig

Så er der velkomne nyheder til dem, der gerne vil blande sig selv nogle effektive drinks, som ikke sætter sig for meget på hoften. Australske forskere har nemlig opdaget, at man bliver hurtigere fuld af at blande light sodavand med sit alkohol, end med det almindelige.
Drik light og bliv stiv
Royal Adelaide Hospital i Australien har gennemført et eksperiment, hvor effekterne af almindelig og light sodavand, blandet sammen med alkohol, er blevet testet. Resultatet viser klart, at det er langt mere effektivt at bruge light sodavand, da det for det første går hurtigere gennem systemet og for det andet påvirker blodet i højere grad, så man bliver mere beruset af det.

Dette er gode nyheder for dem, der ellers bekymrer sig om vægten, da sukkerindholdet jo væsentligt nedsættes. Derudover er det også gode nyheder, for dem der generelt vil have virkningen hurtigere.

Testresultatet viste nemlig, at en genstand gennemsnitligt er et kvarter hurtigere om at løbe ud i blodet med sukkerfri sodavand, end den ville være med normal sodavand. Derudover er der 0,2 i forskel i promillen: den sukkerfri drink slå simpelthen hårdere...

Man kan dog stille spørgsmål til, om undersøgelsen er retvisende, da det som end kun var otte mennesker, der blev testet. Derudover oplyses det ikke, om deltagerne har haft samme forudsætninger begge dage - det har nemlig en vis indflydelse på optagelsen af alkohol, hvorvidt man har spist godt med fed mad, eller har holdt sig til slankekost. Fed mad nedsætter hastigheden hvormed alkoholen trænger ind i blodet.

Vidste du at:

  • Alkohol betegnes som et 'lovligt rusmiddel'

  • En gennemsnitlig dansker, der er over 14 år, har årligt et forbrug på 12 liter ren alkohol

  • Ca. 50 % af dette forbrug ville bestå af øl

  • Man kan måle alkohol i blodet allerede fem minutter efter indtagelse

  • Kuldioxid hjælper ikke alkoholen til at virke bedre eller hurtigere

  • Mænd kan holde alkoholen bedre end kvinder, fordi de fysisk består af en større andel af vand. Alkohol går nemlig ind i vandet i vores kroppe, og det fortyndes derfor mere hos mændene, som derfor skal drikke mere, for at opnå samme effekt som kvinder.

  • Hvis en kvinde på 60 kg og en mand på 100 kg drikker samme mængde, vil hun have dobbelt så høj en promille som ham.

  • Man kan ikke gøre noget for at forbrænde alkohol hurtigere, end den naturlige proces - det er ønsketænkning, når man tager en kop kaffe og tror, det hjælper.

Ovenstående facts er fundet hos NetDoktor.
Del