Aniston

Drik de seks om dagen

Få dine seks stykker frugt og grønt i form af juice.

Drik dine grøntsager. Flydende spinat, squash og broccoli giver nemlig nem adgang til de seks om dagen.
Drik de seks om dagen
Du ved det udemærket godt. Med seks stykker frugt og grønt nedsætter du risikoen for nogle kræftformer, overvægt og hjertekarsygdomme.

Men mange af os får sjældent de seks stykker frugt og grønt om dagen, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Og det kan faktisk også være svært at tygge sig igennem bjerge af grøntsager hver dag - hvis man da også skal nå at spise alt det andet, vi i følge kostrådene har behov for.

Hos firmaet JuiceService har de dog fundet en løsning på problemet: Vi skal bare drikke flere grøntsager!

Drik rødbeden
Friskpresset juice er en nem måde at få mere frugt og grønt på. Og prøv gerne at drikke de grøntsager, som du har svært ved at spise i rå form.

I følge JuiceService er det nemlig nemt nok at spise en banen eller gulerod undervejs på dagen, men det kan godt knibe med at få spise den rå rødbede, broccolien og lidt ingefær for de fleste af os.

Derfor er deres råd, at det alt sammen skal stoppes i juicen - og det lyder da faktisk meget smart... Og ret lækkert!

80/20
I følge Mads Bo Pedersen fra JuiceService er det oven i købet slet ikke besværligt selv at lave velsmagende grøntsagsjuice:

"Man skal bare købe en ordentlig maskine, som er nem at gøre ren, og som kan tage hele stykker frugt og grønt - for eksempel hele gulerødder og æbler, og så købe økologisk så man ikke skal skrælle. Og man kan bruge næsten alle grøntsager, hvis man bare putter lidt citron og ananas i, som søder lidt og camouflerer smagen af grøntsager."

Han pointerer dog også, at det ikke er en masse frugt, man skal kaste sig over:

"Alle frugter indeholder sukker, og presser man 18 appelsiner, sætter sig i sofaen og ser nyhederne, mens man drikker dén juice, er man ikke sund. Jeg anbefaler derfor 80 procent grøntsager og 20 procent frugt."

Mere juice til danskerne
Hos JuiceService kan de da også mærke, at interessen for juice er støt stigende i Danmark.

"Da jeg begyndte at juice for snart syv år siden, var det ikke så almindeligt. Men når folk først smager det og mærker effekten - det er jo flydende livskraft fyldt med mineraler og vitaminer - kan de slet ikke stoppe igen," fortæller Mads Bo Pedersen, der desuden er forfatter til "High on Juice - drik dine grøntsager", som har solgt mere end 40.000 eksemplarer.

Opskrift på forfriskende Pop Eye juice
Denne juice er både frisk, velsmagende, og pakket med liv. Den indeholder blandt andet store mængder klorofyl, magnesium, calcium samt vitamin A, B1, B2, B6 og C. Næringsstoffer, som hjælper med at rense og give energi.

Ingredienser

1 æble
2 håndfulde frisk spinat
1 cm økologisk citron med skræl
3 cm squash
Tilsæt eventuel isterninger og 2 spsk. olie

Sådan gør du

Pres alle ingredienserne i en juicemaskine, tilføj is og olie.

Husk at 'pakke' spinaten mellem to halve æbler eller et stykke citron, inden maskinen tændes. Det gør, at saften fra især spinaten udnyttes langt mere effektivt Stamp, tænd og pres. Nyd juicen og iagttag de vibrerende næringsstoffer, som ses gennem glasset - de strutter af liv!

Opskriften er fra bogen "High on Juice - drik dine grøntsager".
ANNONCE
Del

Seneste nyt