Aniston

Doom

Nu er helvede løs

6 ud af 6 stjerner
Er man til det klassiske spil, "Doom", så er dette helt klart en film, man skal se. Fede våben, labyrintiske gange og monsters - alt det som spillene også indeholder.
Doom
Noget er gået grumme galt på den fjerntliggende forskningsstation, Olduvai, på Mars.

Al forskning er ophørt. Alle forsøg på kommunikation er slået fejl - og de få beskeder, der slipper igennem, er alt andet end beroligende.

Stationen sættes i "niveau 5 karantæne", og de eneste, der nu må komme ind eller ud af området, er "Rapid Response Tactical Squad" - de hårdeste marinesoldater i rummet!

Rapid Response Tactical Squad går ind med ildkraft og vilje nok til at rydde enhver tænkelig fjende af vejen - tror de!

Det bliver en jagt i halvmørke, gennem slimede kloakker, efter væsner, som soldaterne kun halvvejs aner er om det næste hjørne. Hvor de kommer fra, og hvilke frygtindgydende kræfter de har, finder de først ud af, når det er for sent. De er gået ind i en moderne udgave af Helvede.

Fra spil til film

"Doom" er inspireret af det legendariske 'first person shooter' spil af samme navn, der har hærget compu-terskærmene siden 1993.

Dwayne "The Rock" Johnson spiller "Sarge", der leder den lille gruppe soldater ind i labyrinten; Karl Urban hans underordnede, "Sam 'Reaper' Grimm", der får selskab af sin søster, "Dr. Sam Grimm", spillet af Rosamund Pike, der er forsker på Mars-stationen.

Bedømmelsen

"Doom" er helt klart en god film, hvis man vel at mærke kan lide spillene. Det er en film, hvor man kan slå hjernen fra og nyde special effects, meningsløse mord, fede våben og ulækre monstre.

Egentlig handling er der ikke, og det er meget sparsomt med replikker, men man kan heller ikke forvente det store, når nu den bygger på et spil, hvor man går alene rundt og skyder ting.

Det er først hen imod slutningen af filmen, at den for alvor bliver god. Kameravinklen skifter og bliver subjektiv, så man har 5 - 10 minutter, hvor man ser alt fra heltens øjne. Dette gør, at man bliver helt opslugt af filmen det korte stykke tid. Desværre mister man denne opslugthed, så snart kameravinklen skrifter til objektiv.

Kan man lide film med en masse død og ødelæggelse, så kan det anbefales, at man ser "Doom".

"Doom" har premiere den 4. november 2005 i alle landets biografer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt