Aniston

Din indre balance

Få din indre balance i orden ved at spise de rigtige fødevare og tab dig

Hvis du gerne vil tabe dig og ikke mindst undgå at blive syg, så få styr på din indre balance. Din indre balance, som er balancen mellem syre- og basedannede fødevarer har nemlig betydning for dit helbred og din mulighed for at tabe dig.
Din indre balance
Vil du blive ved med at lade dig forføre af mirakelkure, slankeprodukter og store løfter om hurtigt vægttab, eller vil du tage tyren ved hornene og engang for alle komme ned i vægt og bibeholde den slanke figur? Så glem alt om at tælle kalorier og høre på tomme slankeråd, men sørg for at din indre balance er god.

Hvis du vil undgå, at blive syg og også kunne tabe dig af den kost du indtager, er det er ikke kun vigtigt at spise sundt, men også at din fordøjelse og din optagelse af næringsstoffer fungerer uden problemer, altså at din indre balance er god.

Selvom du lever sundt, dyrker motion og så videre kan du blive syg, hvis din optagelse af næringsstoffer ikke er i orden. Din Ph-værdi, er det der fortæller dig, hvor god din indre balance er. Din Ph-balance skal være på 7,365, og det er lige så vigtigt, som at holde din krops temperatur på 37 grader.

Når din kropstemperatur stiger, og du får feber, kan din krop klarer det et stykke tid, men herefter kan det gå ud over kroppens funktion, og der kan komme skader i cellerne. I forhold til din Ph-balance vil en for syrlig ph-værdi trække magnesium fra dine muskler eller mineraler fra dine knogler for at blive mere basisk. 

Oprethold din krops Ph-balance
Hvis din Ph-balance er stabil vil du føle dig rask, men er der ikke ligevægt mellem syredannende og basedannende fødemidler i din daglige kost, og du ikke får noget motion, kan der ske det, at nedbrydningsprodukter fra de syredannede fødemidler ophobes i din krop og bliver ikke som normalt udskilt.

Syreophobninger sætter sig forskellige steder i kroppen og kan give ledgigt, bindevævssygdomme og hurtigt mærkbare gener som hovedpine, væskeophobninger, humørsvinger, smerter og ikke mindst overvægt. For at gøre det mere skræmmende kan det på længere sigt give hormonelle ubalancer, allergier og hudproblemer.  

Hvordan taber jeg mig?
De fleste mennesker har en normal Ph-værdi, i og med kroppen regulerer syre/base balancen i kroppen. Problemet opstår hvis vi udsættes for langvarig stress og får for meget syredannende mad.

Denne viden om syredannende og basedannende fødevarer kan bruges til at øge ens mulighed for at tabe sig. Det anbefales at man spiser 2/3 del basiske fødevarer og kun 1/3 del syredannende. Det vil sige, at kødet eller fisken kun fylder en tredjedel, når du anretter din tallerken.

For at få overblik over hvor balanceret din kost er, er det er en god ide at skrive ned, hvad du spiser og drikker i en hel uge. Sæt røde cirkler om det der er syredannende, og grønne cirkler om det der er basedannende. Nu skal du helst have dobbelt så mange grønne cirkler som røde.

Basedannende fødevarer:
Frugt
Grøntsager
Mandler
Kartofler
Syrnede mejeriprodukter
Friskpresset juice, urtete
Motion - ilter kroppen og frigør syre

Syredannende fødevarer:
Merieriprodukter
Kornprodukter
Kød, fisk, skaldyr
Fjerkræ, æg
Slik
Chips
Kage
Sukker
Alkohol, te, grøn te, kaffe, sodavand, vin, saft
Tobak, medicin, stress
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce