Aniston

Din første skoledag

Søvnløse nætter, sommerfugle i maven og ikke mindst angsten for at være pinlig nærmer sig. Det er nemlig snart din første skoledag

Din første skoledag
Nu går det løs. Tusinder af unge mennesker har deres første skoledag den næste måned frem, om det så er på gymnasiet, handelsskolen eller universitetet.

En dag der er fuld med gode oplevelser, men for mange også et mareridt der bare skal overståes.


Ikke den blå kjole med sommerfuglen, for spraglet. Ikke skjorten, for konservativ. Og skoene? Skal de være høje eller lave. Tøj og tanker flyver rundt, mens klokken bliver mere og mere. Angsten for at gøre et forkert indtryk på min første skoledag kommer nærmere og nærmere. Min veninde ringer midt i mit angstanfald og stiller mig overfor et gigantisk dilemma. Hvordan jeg har tænkt mig at ankomme til skolen?

Flere tanker, mit hoved er ved at sprænges. Skal jeg vælge bussen eller cyklen? Hvad hvis jeg falder på min cykel foran skolen, hvor alle 3 g drengene står og ryger? Kan se det for mig.

Alle har oplevet en første skoledag i deres liv, og husker glæden og spændingen ved at skulle møde sine nye klassekammerater, se skolen og lærerne. Men denne dag er også ensbetydende med stor stor angst for at gøre et forkert indtryk. For tænk nu hvis de andre i klassen troede, man var en, man ikke var. Hvis man gjorde et eller andet flovt som at falde ned af en trappe eller spilde sodavand på sit tøj, ville ens klassekammerater garanteret huske det resten af ens skoletid og drille en med det. Selvom man kender sig selv ud og ind, begynder man lige pludselig at blive i tvivl. om hvordan man virker på andre mennesker.

Det er derfor alle t-shirts og ansigtsudtryk bliver afprøvet foran spejlet om morgenen. Man vil gerne se lækker ud, men helst på en afslappet måde for man vil ikke ligne en, der er på vej til fest.
ANNONCE
Din første skoledag
Tænk positivt

Dagen igennem prøver man at spille afslappet og ovenpå, men mærker kun tøjet der klæber sig til kroppen og angsten for at gøre noget forkert puste en i nakken. Denne dag, som man så længe har glædet sig til, har forvandlet sig til et mareridt. Risikoen for at du falder på din cykel, så lang som du er foran alle de lækre fyre, er lige så lille, som at du skvatter i en bananskrald i kantinen; så drop disse spekulationer.

Det er nu du skal slappe af og tænke på, at alle dine klassekammerater har det mindst ligeså skidt med situationen, som du har. I sidder i det samme indelukkede lokale og tror alle andre kigger på netop dig. Men det gør de slet ikke, for de tænker ligeså meget som dig på hvordan deres eget hår sidder og om tøjet nu også matcher. Du skal i stedet koncentrere dig om at få så meget sjov ud af denne dag som muligt. Få snakket med dine nye venner, snak om alle de fester i skal til den næste uges tid, om lærerne der bare er så og så åndsvage, grimme eller måske sjove.

Hvis du vil det kan det blive en af de bedste dage i dit liv, en dag du aldrig vil glemme. Men det er selvfølgelig op til dig.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce