Aniston

Digitalt engangskamera

Det lyder jo fedt, og skide nemt

Digitalt engangskamera
Det digitale engangskamera blev lanceret i USA sidste år, og nogle af jer har måske allerede hørt om det. Spørgsmålet er bare hvor fedt det egentlig er. For mig ligner det et flop af de store, der er kommet alt for hurtigt på markedet.

Vi ved godt alle sammen, at én af grundene til, at vi elsker vores digitale kamera er, at vi kan se resultaterne med det samme og slette hvis vi ikke lige har ramt et "Kodak-moment". En anden væsentlig grund er, at vi kan tømme kameraet direkte ind i vores personlige pc, og kun fremkalde de billeder vi "gider" at have i papirform. Det er jo alt sammen skide smart og vi elsker det. Men filerne i det nye digitale engangskamera er lidt specielle og svarer ikke til de standarder vi kender. Det er derimod et proprietære Pure Digital Imaging Platform.

Det digitale engangskamera kan tage ca. 25 billeder, og så er de 12 megabytes, som hukommelsen kan byde på fyldt til randen. Man kan ikke se billederne med det samme, men sjovt nok kan du slette hvis du lige fornemmer, at det billede du lige har taget ikke er så super godt... kan man fornemme det?

Det amerikanske firma Ritz Camera Centers, som har lanceret denne genialitet, eller noget der kan blive det engang, vil ikke oplyse hvor mange megapixels et billede er på. Men rygtet siger, at det enkelte billede er på 2 megapixels (Debattører på den amerikanske fotonyhedstjeneste Digital Photography Review. Red.)

Hvis du får fingrene i et sådant kamera, skal du indlevere det hos den fotohandler, du har købt det af for at få fat i dine billeder. Du kan også få dem lagt over på en cd-rom. Altså er der ingen væsentlig forskel mellem det nye digitale engangskamera, og de engangskameraer vi kender, eller et helt almindeligt kamera for den sags skyld. Og så koster det 75,00 kr.

I slutningen af 2003 skulle selv samme kamera have været på markedet, bare tilføjet et display. Men igen - er det ikke spild af ressourcer at producere et digitalt engangskamera, hvis brugeren ikke selv kan tømme det! Producentens hjemmeside indeholder ikke noget engangskamera i den stil, og når man sender dem en mail svarer de, at der stadig ikke er truffet beslutninger om hvorvidt det skal på markedet eller ej. Jeg vil spørge, om det ikke alt for dyrt, når man i dag kan købe digitale kameraer for en slik?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce