Aniston

Det spiser verden til morgenmad

I Kina spiser de ikke hunde ...

Hvorfor nøjes med et æble, når man kan få fiskeøjne til morgenmad?? - Det spiser verden til morgenmad Hvorfor nøjes med et æble, når man kan få fiskeøjne til morgenmad??
Et rundstykke, havregryn, cornflakes og en kop dampende varm kaffe eller the. Det er blandt de ting, som de fleste danskerne sætter tænderne i hver morgen.

Men på ferien kan de sædvanlige favoritter ikke altid opdrives. Hvad gør du f.eks., hvis du bestiller en traditionel morgenmad og i stedet får serveret fisk og alger, når tjeneren kommer med tallerknen?

Ingen panik ... Hotels.com har samlet en morgenmadsguide, som fortæller, hvilke morgenmadseksperimenter den sultne globetrotter må være forberedt på.   
 
Europæisk morgenmad kan både være fyldig og minimal
Onde tunger siger, at englændere ikke har et nationalt køkken. Og der er også delte meninger om Englands traditionelle morgenmad med æg, bacon, pølser, baked beans og stegte champignoner.

Men måske er der alligevel flere danskerne, der vil foretrække den klassiske engelske menu fremfor den, man finder i Rusland. Den indeholder nemlig typisk nogle lidt sjove former for stegt kød og ostepandekager.
 
I Tyskland kan de fleste faktisk bedst lide fransk morgenmad med croissanter, syltetøj og en café au lait.

Franskmændene derimod spiser helst ikke i løbet af dagens første timer. De lægger i stedet vægt på deres elskede og tunge aftenmåltider. Og italienerne gør ligesom deres franske naboer og nøjes med en espresso til at vågne på.

Op af formiddagen, når sulten melder sig, kan man dog godt regne med, at de fleste snupper et stykke ciabatta med lidt landskinke.    
 
Fisk i Asien
Når man rejser rundt i Asien, skal man ikke alene forholde sig til en ny kultur og mennesker med anderledes værdier og et fremmed sprog.

Starten på dagen er også en ny oplevelse. Men bliv ikke bange, hvis du ser to fiskeøjne, når du kigger på din morgenmadstallerken.

Især japanerne kan nemlig godt lide at starte dagen med stegt fisk. Derudover må du forberede dig på misosuppe, og i den helt traditionelle morgenmad er alger også altid repræsenteret.
 
Også i Vietnam må du skue langt efter de danske klassikere. Vietnameserne begynder nemlig dagen med deres suppe, Pho. Det er seriøs portion suppe med masser af risnudler. Og rygtet vil vide, at suppen gør mirakler for tømmermænd, hvis natten har været lang og våd.

Naturlige og kunstige farvestoffer
Hvis du vil være sikker på at få sukker i chokerende mængder til din morgenmad, så tag et smut til USA. Pandekager med ahornsirup, farvefulde cornflakes med sukkerholdig mælk og chokolade-brownies topper nemlig amerikanernes morgenmadslister.
 
I Sydamerika er morgenmaden ikke kunstig – tværtimod er den meget naturlig.

I Brasilien elsker de fleste at spise rødder. Og nu tænker du måske, at det både er tørt, kedeligt og uden smag, men så tager du fejl.

Yuca-rødderne er nemlig både smagfulde og nærmest smøragtige.

I Brasilien må du i øvrigt heller ikke glemme kaffen. Landet er verdens største kaffeproducent, og kaffe er altid en del af en traditionel morgenmad.
ANNONCE
Del

Seneste nyt