Aniston

Det perfekte svømmetag

Nej, det er ikke et svømmekursus, men en sjov lille historie, som ikke engang jeg vidste, hvordan skulle ende

Hvor tit har man ikke været i svømmehallen og stået og set på de ældre mænd, som lige skulle vise, hvordan et rigtigt svømmetag skulle tages. Jeg har, for jeg svømmer - engang imellem!
Det perfekte svømmetag
Og samtidig med, at jeg er uddannet svømmetræner, kan jeg ikke andet end at more mig over dette. De padler rundt som nogle fordrukne sømænd, der er faldet overbord. Og det er selvfølgelig ikke kun mændene, der tumler rundt. Den bedste er stadig mormor-ryg-crawl, som samtlige damer ligger og laver. Det ser nogenlunde ud som en hval med finner, der engang imellem svinger febrilsk over vandet. Det skal selvfølge ikke kunne gå ud over de ældre, for det er faktisk friskt af dem, at tage en dukkert engang imellem.

Men specielt de mennesker, der selv tror, at de kan svømme, som ligger sig ind på en hurtig bane - og det er som regel altid de lidt modne herrer, der mener, at de sagtens kan klare mosten inde på banen. Men når de bliver stoppet 20 gange, på blot to baners tid, kunne det være, at de skulle tage lidt mere hensyn til de andre, der faktisk kan svømme.

En dag jeg var i svømmehallen, var jeg ude for denne lille sjove historie:

Fedt; tænker jeg, nu skal jeg ned og være aktiv, svømme et par baner, som i de gode gamle dage. Jeg pakker min taske med alt det grej, jeg nu skal have med og drager mod svømmehallen.

Betaling ved kasse... ja, den eneste der er

Mens jeg står og venter på, at damen får nosset sit luksuslegeme hen til disken, så jeg kan betale de mange 26 kroner, det koster at komme ind, kommer jeg til at tænke på "Bademestersangen" fra Gramsespektrum. Jeg står og bliver helt nostalgisk og får endnu mere lyst til at svømme.

Jeg låser mine ting ind i skabet og går ud til bruserne. Jeg tjekker lige, om jeg har det hele: svømmebriller, badehætte, håndplader, håndklæde og nøglen til skabet.

På vej ud i hallen er jeg ved at skvatte, og jeg fremstammer:

"For helvede - kan I ikke se og få de skide fliser lavet, så man ikke glider rundt?"

Jeg overskuer lige de forskellige baner og ligger mig ind på en, hvor der allerede er en på. Hopper i med noget, der skulle ligne et hovedspring. Svømmer ind til kanten. Tager mine briller på og sætter af fra kanten. Jeg strækker mig helt ud, så jeg kommer så langt som muligt. Jeg beslutter, at jeg starter med 100 meter. Men efter 75 meter, har jeg overhælet manden en gang og ligger bag ham igen.

Jeg overhaler ikke og pludselig...
ANNONCE
Det perfekte svømmetag
"Hvad fanden er det nu, han laver...?"

Åh gud, han svømmer med plade og han kan ikke holde sine fødder under vandet. Plask plask, så de gamle damer inde på bane 2 ryster på hovedet og kigger surt efter ham, med det blik i øjet, at hvis han gør det igen, får han en med håndtasken, når han kommer ud af svømmehallen. Jeg overhæler uden at fortrække en mine og svømmer forbi ham, med måske lidt mere aggressivitet i mine benspark.

Så for søren, nu kom der en til og lagde sig ind på banen, fint nok, det er jo trods alt et frit land. Jeg laver let en vending og er på vej ned til den anden ende igen. Og så står manden, som svømmede ben før og holder pause.

Godt, så kan jeg lige nå at lave en hurtig crawl-vending, og så er jeg straks af sted igen. I det jeg vender, sætter manden af og svømmer med pladen som før. Jeg laver mit sædvanlige pull out og smækker mit hoved ind i hans ben.

Jeg rejser mig hurtigt, og brøler: "For helvede mand, så vent dog med at svømme, til jeg er kommet forbi!"

Og manden stopper op og glor olmt på mig og svømmer videre. Godt, tænker jeg, nu skal jeg eder mageme vise ham. Jeg står og venter på, at han er et godt stykke fra mig. Så sætter jeg i gang igen i butterfly (man kan ramme mange med hænderne, og at få en hånd med den fart i hovedet, gør rigtig ondt).
ANNONCE
Det perfekte svømmetag
Jeg nærmer mig ham, og i samme sekund jeg er ved at ramme ham, dykker han og svømmer bryst videre under vandet, og han når selvfølgelig lige at ramme mig med hans spark, så hans negle river sig ned af mit ben. Nu er det nok, tænker jeg. Og jeg venter på ham, nede ved den dybe ende.

Han stopper, og jeg spørger ham venligt, om han var klar over, at han lige har mærket sine negle ned af mit ben. Og han svarer tilbage, at jeg lige så godt kunne ligge mig ind på en anden bane, når jeg nu ikke kunne finde ud af at svømme ordentligt. Jeg står med åben mund og polypper og kan ikke fatte, at han lige har sagt det.

Jeg stod lidt og tænkte:"Den skal han have igen, når han kommer herned!" Men hvad gør manden så? Han går op og ned i den anden ende. Jamen nu fik jeg jo ikke min mission udført, men på den anden side, nu var jeg af med flødebollen, så jeg kunne jo godt være lidt glad.

Men okay, hvor var det egentlig jeg ville hen med denne her artikel... Jo, måske er det, at man skal tage hensyn til hinanden - eller se sig for... Det var noget af en drejning den tog, fra at fortælle jer dejlige mennesker om det perfekte svømmetag, til en opfordring til at vise lidt mere fornemmelse for, hvad der foregår rundt om en. Jøsses...
ANNONCE
Del

Seneste nyt