Aniston

Det nye mandeideal

Det er ikke længere den muskuløse fyr med den firkantede kæbe og de grove hænder, der er kvindernes drømmefyr

Med tiden er kvindernes ønsker omkring fyres udseende skiftet fra macho til metro. Og med det udskiftes pladserne også på de mange lister over de mest eftertragtede fyre.
Det nye mandeideal
Skønhedsidealet skifter, det gælder både for mænd og kvinder. Dog sker det ikke så ofte for mændene. Tag for eksempel Johnny Depp, der i mange år har været på toplisterne over de mest eftertragtede mænd. Men nu er der begyndt at ske en ændring i kvindernes præferencer. Flere og flere kvinder begynder at kigge efter unge, følsomme mænd. Dette er grunden til, at en lidt spinkel fyr som Orlando Bloom er strøget ind på første pladsen over de mest eftertragtede mænd i verden.

At den "nye mand" er en følsom sjæl, ses blandt andet i det stigende antal unge mænd, der begynder at dyrke en religion aktivt, som for eksempel Buddhisme eller Kabbalah. De har vendt blikket mere indad, og den slags falder mange kvinder for. Et andet gennemgående kendetegn ved det nye mandeideal er, at fyrene er ægte gentlemen. Så hvis du har været så heldig at få fat i en af slagsen, så se frem til dates med galante manérer, der vil gøre enhver far tryg ved at sende hans datter af sted.

Fyren med de brede skuldre, hår på brystet og trang til nævekampe er altså på retur. Kvinderne vil have følsomme, galante mænd; og kvinderne vil have mere opmærksomhed på de bløde værdier fra det mandlige køn. Tendensen kan også ses i de overvejelser, der lige nu foregår omkring hvem, der skal være den nye James Bond. Hidtil har denne rolle jo været præget af meget maskuline skuespillere, men nu er folkene bag filmene begyndt at tænke i lidt andre baner. Således er mænd som Orlando Bloom og Jude Law blevet nævnt som kandidater til rollen, og de er jo absolut begge mere smukke, end de er macho.

Mandeidealet begynder at nærme sig det metroseksuelle, hvad angår udseendet. Looket bliver mere og mere plejet, men ikke i form at store veltrænede maskuline kroppe. Moden er nærmere en mere slank, atletisk krop.

Du kan læse mere om metroseksualitet i denne artikel.

En anden vigtig faktor ved det nye ideal er alderen - de skal være unge, og det gør ikke noget, at de rent faktisk er yngre end kvinden. Denne tendens kan også spores i Hollywood, hvor flere af de kvindelige stjerner finder sig en yngre fyr som kæreste.

Flere eksempler kan nævnes:

  • 42-årige Demi Moore med den 26-årige Ashton Kutcher.


  • 40-årige Sandra Bullock med den 23-årige Ryan Gosling.


  • 36-årige Naomi Watts med den 25-årige Heath Ledger.
ANNONCE
Det nye mandeideal
Faktisk mener nogle, at unge mænd er blevet den nye accessorie for kvinder. At det er mere accepteret med en ældre kvinde og en ung mand, kan også ses på mediernes dækning af de ovennævnte kærestepar. Godt nok har de tiltrukket megen opmærksomhed, men pressen har ikke fordømt forholdene på trods af den store aldersforskel. Så i stedet for at købe den nye Louis Vuitton-taske, så er det med at komme ud og finde en yngre fyr. Dog skal det bemærkes, at det kræver, at man selv ikke er alt for ung - ifølge tendensen er der ikke noget cool ved at være 21 år og have en kæreste på 15 år.

Om kvinderne rundt om i verden er enige i det nye mandeideal, er selvfølgelig tvivlsomt. Alle har jo en individuel smag, så det er nok ikke nødvendigt for alle fyre at give op, gå ud og barbere deres bryst og begynde at studere Zenbuddhisme. Den mere maskuline type er jo også stadig efterspurgt.
ANNONCE
Del

Seneste nyt