Aniston

Det generøse køn

Kvinder bliver gladere af at være generøse – og er mere generøse en mænd!

Det generøse køn
Er der noget, der får os kvinder glade, så er det at være generøse.

Det svarer hele 64 pct. af kvinderne i en ny, repræsentativ analyse, der også fortæller, at det mest generøse, vi kan gøre, er at hjælpe hinanden og dele ud af vores resurser.

Så er det desuden værd at bemærke, at generøsitet rater endnu højere hos kvinder end hos mænd.

Generøse kvinder
Glem alt om lykkepiller, dyre biler og trøsteshopping til dig selv!

Vi danskere, og i sær os kvinder har en langt mere næstekærlig opskrift på glæde, nemlig at være generøse over for hinanden.

Det viser en ny undersøgelse fra YouGov Zapera foretaget for Anthon Berg.

Undersøgelsen har taget pulsen på danskernes "G-faktor" = Glædesfaktor.

Resultaterne giver et tankevækkende øjebliksbillede af, hvordan vi danskere opfatter generøsitet, hvilken form for generøsitet vi sætter størst pris på, og hvilke befolkningsgrupper der er mest generøse.

Og kvinder er bare mere generøse end mænd, så der er måske en grund til, at vi kvinder oftere sukker efter at blive forkælet, end vores mænd gør!

Det falder os nemlig selv mere naturligt at være generøse end vores mandlige artsfæller – i hvert fald overfor en række personer.

Glade givere
Undersøgelsen viser også, at kvinder er betydeligt mere generøse overfor venner (kvinder 77 pct., mænd 69 pct.), egne børn (kvinder 59 pct. mænd 46 pct.), kassedamen, buschaufføren og andre de har kontakt med uden at kende dem (kvinder 51pct. mænd 43 pct.), forældre (kvinder 40 pct. mænd 32 pct.) og andres børn (kvinder 35 pct., mænd 23pct.).

Når det kommer til at være generøse overfor vores kæreste/ægtefælle er mændene dog, heldigvis, med på vognen (kvinder 65 pct. mænd 63 pct.).

Kvinder efterspørger generøsitet i form af blomster, gaver ... og komplimenter!

Langt flere kvinder (56 pct.) end mænd (40 pct.) synes også det er udtryk for generøsitet at forære nogen blomster, chokolade, vin eller lignende, uden nogen anledning.

Kvinder vil også hellere have eller give et kompliment end mænd (35 pct. af kvinderne synes i høj grad at det er udtryk for generøsitet at give en kompliment, kun 27pct. af mændene synes det samme).

Kvinder er desuden mere tilbøjelige end mænd til at give en avis videre, give en bus/togbillet eller hjælpe med at pakke andres varer i supermarkedet.

Kvinder føler sig værdsatte, når de oplever generøsitet

Vi elsker forkælelse
Måske ikke så overraskende, så elsker vi kvinder også selv at blive forkælede og draget omsorg for. Det slår analysen meget tydeligt fast.

Hele 77 pct. af kvinderne føler sig værdsatte, når andre er generøse overfor dem. 64 pct. af mændene svarer det samme.

Ligeledes bliver kvinder også i endnu højere grad i godt humør af at modtage generøsitet end mænd – og det kan jo komme mændene til gode.

Så her er endnu en god grund til mændene om at forkæle deres kvinde.
ANNONCE
Del

Seneste nyt