Aniston

Det du aldrig fik sagt

Hvis du er glad eller skuffet over din ven, far eller kæreste siger du det så?

Er der nogen mennesker, der har gjort dig specielt lykkelig, glad eller måske skuffet eller godt vred. Har du fortalt dem det, eller er det blevet for sent?
Det du aldrig fik sagt
Er der noget der nager dig noget, der for dig til at have en dårlig smag i munden, eller bare noget du gerne ville have sagt til nogen mennesker du synes fortjener nogen søde ord. Nogen gange har jeg haft en følelse af, at der er noget jeg gerne ville have sagt eller gjort tidligere.

Der skete det, at min farfar for nylig efter lang tids sygdom gik hen og døde. Havde aldrig haft noget tæt forhold til ham, men alligevel var han min farfar og jeg havde hele min barndom jævnligt set ham til familiefester og besøgt ham med mine forældre. Mest af alt var jeg, da han døde, ked af det på min fars vegne. Jeg følte det mere var ham, der havde mistet og ikke mig.

Jeg husker, at jeg snakkede med min far om, hvad det vil sige at være gode forældre. Om det handler om, hvor meget tid man som forældre er sammen med sine børn eller om, hvor mange materielle gaver man giver dem? Eller om hvor meget opmærksomhed eller kærlighed man giver dem, eller hvor meget man engagere sig i deres liv og dagligdag?

Under denne snak fik jeg fortalt ham, at selvom han til dagligt er meget væk på grund af sit arbejde, så har jeg aldrig følt at han har svigtet mine søskende eller jeg. Når han har haft ferie og fri har mine forældre altid lavet en masse med os, og de har altid støttet os og hjulpet os i alle de valg, vi har foretaget os. Jeg har aldrig set mine forældres kærlighed til os som utilstrækkelig eller mangelfuld. Det fik jeg fortalt ham, og det er noget jeg i dag er meget glad for han ved.

At tage skridtet

For at man ikke sidder på sine gamle dage og sukker over alle de ting, man ikke fik sagt gode som dårlige, så er det vigtigt at fortælle folk det, når man har dem hos sig. Små som store ting du får sagt kan gøre en forskel i dit forhold til folk omkring dig.
ANNONCE
Det du aldrig fik sagt
Det kan for eksempel være du skulle fortælle din kæreste og din veninde, hvor meget de egentligt betyder for dig. Fortælle din kollega, at du er glad for jeres samarbejde, og at du håber det kan være ligeså godt fremover. Eller fortælle din nabo, hvor dejligt det er, at de gider fodre katten, når du er ude og rejse. Hvis du er utilfreds med, hvor lidt du får i løn på dit arbejde, eller med at din søster altid taler grimt til dig, burde du også sige det.

Mens jeg har skrevet mig igennem denne artikel, har jeg flere gange tænkt på en veninde jeg havde i folkeskolen og som jeg mistede kontakten til for nogle år tilbage. Jeg har tænkt på, hvad der egentlig kunne ske ved at tage kontakt til hende.

Vi var bedste veninder i mange år og nu sidder jeg så 3-4 år efter vi mistede kontakten og tænker på, hvor dejligt det egentligt kunne være at se hende igen. Vi havde så meget sammen dengang, så hvorfor ikke nu? Jeg tror faktisk jeg vil stoppe her og gå ind og ringe til hende. Jeg tager det første skridt til noget, der kan blive rigtig godt.
ANNONCE
Del

Seneste nyt