Aniston

Det danske landshold til EM

Kvindelig fodboldfeber

Mens vores herrelandshold måtte se sig snydt for deltagelse ved EM i år, er vores kvindelandshold derimod næsten gået i gang med at pakke taskerne og tage afsted til foråret.
Det danske landshold til EM
Når man tænker på et dansk kvindehold til EM, vil de flestes tanker nok finde vej til SBS net's D-cup, det officielle EM for Kvinder i bikini, men det danske kvindelandshold i rigtig fodbold er meget mere end det, trods de altid har stået i skyggen af herrenes bedrifter på grønsværen, men forhåbentlig vender det hele i foråret 2009.

Med kun to kampe tilbage mod Ukraine, er kvinderne godt på vej til EM til næste år.

Lidt historie
Det danske kvindelandshold har aldrig tidligere vundet et officielt EM, men løb med 1. pladsen i Italien i 1979 til det uofficielle EM for kvinder. Siden da er det blevet til to gange bronze, i 1991 og 1993, og en VM slutrunde i 2007.

Dog ser det hele lysere ud i år, med seks vundne ud af seks kampe er kvinderne godt på vej ind i varmen, under dette års EM, hvor de forhåbentlig vil slå de forsvarende mestre fra Tyskland og selv snuppe guldet.

Masser af erfaring
Med sig i rygsækken har landstræneren også pakket godt op med stærke, og rutinerede spillere. En af dem er Merete Pedersen, der allerede har scoret seks mål i  kvalifikationskampene og pryder på topscorerlisten over landsholdsspillere.

Hun har spillet med på landsholdet siden 1993, så hun er en stærk klippe for de nye, der er med. En af de mindre rutinerede spillere, som også har været en vigtig del af sucessen, er den 25-årige knivskarpe midtbanespiller Johanna Rasmussen, som har været med siden 2002. Den tidligere Fortuna Hjørring spiller har selv udtalt, at hun er blevet en markant bedre spillere efter at være flyttet til Umeå og spille med deres hold - en helt klar fordel for holdet under EM, hvis de når så langt.

Billetter til den sidste kvalifikationskamp, som spilles den 1/10-08 i Viborg kan købes her

Og så er det ellers frem med flagene, på med rødhvide farver og ud og
støtte kvinderne, så vi endelig kan få slået os fast som fodbold nation, igen.
ANNONCE
Det danske landshold til EM
Del

Seneste nyt

Annonce