Aniston

Designeren David Andersen

Aniston.dk satte designeren David Andersen stævne under modeugen i København.

Aniston.dk elsker fashion og har derfor bevæget sig ud for at finde ud af, hvem designeren David Andersen egentlig er. Derfor mødte vi top-designeren over en kop kaffe til modemessen Gallery i den travle modeuge.
 
Designeren David Andersen
David Andersen blev træt af at lave dametøj og 'bling- bling-tøj', som han kalder det med et lille smil på læben og startede derfor sin egen herrekollektion i februar sidste år.

I år viste han derfor for første gang sine herrekollektioner ved Copenhagen Fashion Week.

Showet blev gennemført med kvindelige modeller, og David Andersen vandt desuden Statens Kunsthåndværks Kunstpris for bedste show.

Se showet her - copenhagenfashionweek.tv

For David Andersen er det dog vigtigt at være ligeglad med, hvad andre tænker:
 
'Jeg synes, det var skide flot, og jeg er dybt tilfreds. Selvfølgelig kan man altid gøre det større og bedre, men jeg er tilfreds.' 

Hertil ville han dog tilføje, at han nu har kigget på sin kollektion så længe, hele seks måneder, og gerne vil lave noget nyt.  

Hårdt arbejde og en god PA

David Andersens historie går nogle år tilbage og indeholder hårde kampe.

Hans vej har været lang med nogle nedture og mange succeser og alt i alt en hel masse hårdt arbejde.
 
'Jeg er en meget ydmyg og genert person, men det har ikke stoppet mig i at opnå det, jeg har ønsket,' forklarer designeren, som har en arbejdsuge, hvor han primært arbejder fra kl. 11.00 til 18.00, men op til et show kan det være helt fra kl. 8.00 til 02.00 om natten.
 
Det kræver rigtigt meget at være der, hvor han er i sit liv nu, men heldigvis har han den bedste assistent ved sin side - som han selv beskriver som uundværlig og guld værd.  

Snotforkælet kreativt talent

David har dog altid været en meget kreativ person og er opvokset i et kreativt miljø.
 
Det kreative talent kan han således takke sine forældre for. De har nemlig altid givet ham plads til, at udtrykke sig gennem dans og tegning. 

David Andersen beskriver desuden sig selv som snotforkælet, og man kan tydeligt mærke ud fra det, han fortæller, at hans familie betyder meget.

Når han har haft et stort show og efterfølgende skal slappe af, er det da også hos familien, han kan være sig selv, drikke varm kakao og spise hjemmebagte boller. Det betyder nemlig meget for ham, at han kan være sig selv og tale om alt andet end arbejde, forklarer han. 

Som designer elsker David naturligvis kunst og design, men han er alligevel glad for, at der kun er modeuge to gange om året, da han mener, at Fashion Week kan blive en smule overfladisk, og at der kan være for meget fokus på designerne i stedet for på selve tøjet.  

'Jeg har brug for at udtrykke noget i mig selv, men jeg viser mine ting for at vise mit tøj og ikke mig selv,' forklarer han. 

For ham handler hele showet da heller ikke om at blive set, men om at vise det arbejde, han har skabt, og man kan tydeligt mærke den store kærlighed han har til det, han laver.  

Alsidige David Andersen

David Andersen har gennem årene lavet en masse og er især kendt for sine eksklusive kjoler. 

Han startede med at uddanne sig i Skotland, hvor han studerede design og arkitektur, og derefter endte han på Fashion Design Akademiet. Han har siden blandt andet været chefdesigner for Isabell Christensen, San Antonio og har herudover lavet en del freelance-arbejde for blandt andet 'Vild med dans'.

Kedelige, fantastiske KBH

At rejse er at leve, og rejse må vi sige, at David gør for fulde gardiner. Hans inspiration udspringer da også altid fra oplevelser med andre lande og kulturer. 

På nuværende tidspunkt kan man finde David Andersens design på steder som Beverly Hills, Berlin, Italien, Japan, Sverige, Finland og ikke mindst i vores egen lille København i hans egen butik nær Strøget - Klosterstræde 16, st., 1157 København K. 

Modemæssigt beskriver han Danmark som 'kedelig og røvsyg', men på den anden side elsker han København og synes, det er den mest fantastiske by i verden.  

Luk aldrig din dør

Vi spurgte til slut ind til, hvad hans bedste tips er til andre, der ønsker at opnå succes, og han fastslog, at de rigtige kontakter er alt. 

'Lad være med at gå ud som selvstændig, inden du har været i en stor virksomhed. Du skal bruge masser af penge og have troen på dig selv.' påpeger han. 

Han beskrev desuden, hvordan det at skabe et stort netværk gøres, og pointerede i den forbindelse:

'Luk aldrig din dør dårligt bag dig. Når man er ude og arbejde i industrien, vil man automatisk møde en masse mennesker, og det er vigtigt, at man samler på de her mennesker fra alle steder. Her kan du enten vælge at være overfladisk og slikke røv eller være dig selv. Det at være sig selv har den bedste virkning i sidste ende. Det er det, der vil skabe et stabilt netværk med folk, du altid kan stole på.'    

Vi blev i den forbindelse bare nødt til at spørge: 

'David, føler du dig succesfuld?' 

Og svaret var:

'Succesfuld er et stort ord. Jeg føler mig talentfuld, og talent er mange ting.' 

Og med disse ord sendte vi designeren David Andersen videre ud i Københavns modeuge. Han nåede dog at afsløre, at det næste vi kommer til at se fra ham er en helt ny herrekollektion samt en pigekollektion. Derudover skal han lave en kollektion for et andet firma, afslutte Thomas Helmig-touren og lave kostumedesign for en film.

Aniston.dk vil naturligvis især glæde sig til pigekollektionen :-)

Du kan se mere til David Andersen og hans designs via link nedenfor.
ANNONCE
Del

Seneste nyt