Aniston

Den urbane cykelkultur lever i bedste velgående

Hotels.com's guide til Europas cykelbyer.

I København er bl.a. bedstemorcykler som denne fra Kildemoes ofte vejen frem! - Den urbane cykelkultur lever i bedste velgående I København er bl.a. bedstemorcykler som denne fra Kildemoes ofte vejen frem!
København er kendt som byen, der opfordrer til at tage cyklen. I mange år har store mængder af cykler og tilhørende cyklister her været et almindeligt syn, og i de senere år har andre europæiske lande ladet sig inspirere - cykelkulturer er blomstret op rundt omkring. Og det er ikke kun lokale, der drager fordel af den tohjulede – besøgende i byerne nyder også godt af denne udvikling, og dem, der cykler hurtigt, føler sig hjemme og opdager de reelle skjulte perler.

Derfor har hoteleksperten Hotels.com udvalgt europæiske destinationer med en stærk eller kommende urban cykelkultur.
 
København arbejder meget hårdt på at blive verdens 'eco metropolis', hvor de to-hjulede spiller en central rolle. Den danske hovedstad byder på 350 km cykelstier og har endda en fire meter bred 'cykelmotorvej', herunder pitstops til pumpning af dæk og småreparationer. Det er på cykel, man på bedst mulig vis får indtryk af de smukke parker, skove og strande, som den danske hovedstad tilbyder, og den er let tilgængelig.
 
Selvom København har en meget stærk cykelkultur, så er Amsterdam muligvis den europæiske cykelhovedstad. Byen rummer nemlig flere cykler end indbyggere. Turister er ofte forbløffede over de snesevis af cykler lænket til hver bro, og på ethvert turistfoto fra byen har der sneget sig en cykel med i baggrunden. En tur gennem Vondelpark eller under Rijksmuseum er en oplevelse værd. Ikke alle lokale er tilfredse med cyklende besøgende, så det anbefales at være meget opmærksom i den hollandske trafik.
 
Cykelkulturen i London er kendetegnet ved stilfulde hipsters, der krydser byen på deres retrocykler. Byen rummer mange cykelcaféer, hvor cykler repareres i
hippe espressobarer. Byen har dog en ambition om at overtale andre beboere til også at tage cyklen mere ofte. Antallet af cyklister er fordoblet i løbet af de sidste ti år, og store investeringer er blevet gjort for at forbedre infrastrukturen, så der er bedre plads til at cykle mellem de mange dobbeltdækkerbusser og black cabs.
 
Ligesom i den britiske hovedstad er cyklen et populært transportmiddel blandt de unge og fashionable indbyggere i Berlin. Fordi de forskellige kvarterer er et af de aspekter, der gør Berlin til sådan en attraktiv destination, er cyklen er det perfekte transportmiddel – også hvis man er turist i byen. Lange og brede gader - der ofte er udstyret med cykelstier - er nemme for besøgende at navigere på. En af de smukkeste cykelruter løber fra hjertet af byen, langs Spree-floden til Treptower Park.
 
Som i så mange andre europæiske byer har trafikpropper og manglen på parkeringspladser ført til en mere fremtrædende cykelkultur i Antwerpen. Belgien er kendt for sine cykelløb, og landets professionelle cykelryttere har heltestatus – derfor har Antwerpen et stort potentiale for urban cykling. Turister kan nemt gøre brug af de 85 cykelstationer rundt omkring i byen. Lej en cykel og cruise gennem de middelalderlige gader, forbi de mange museer og omkring den berømte katedral.
 
Sevilla beviser, at urban cykelkultur ikke er forbeholdt nordeuropæiske byer. Hovedstaden i Andalusien er således Spaniens cykelby. Et nyt 120 kilometers netværk af cykelbaner sørger for, at 70.000 'Sevillanos’ tager cyklen hver dag. Besøgende i byen kan leje en cykel til at besøge steder såsom det kongelige palads i Sevilla, Plaza de España, katedralen eller lave en 'tapas tour' for at afprøve de gode restauranter. I denne solrige by, kan man cykle året rundt.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce