Aniston

Den smukkeste kvinde

Er det dig?

"Skønhed kommer indefra", siger et ordsprog. Og det er faktisk sandt. Naturlig skønhed defineres ikke ud fra, hvem der bruger mest make-up eller hvem, der er mest fotogen og bedst på catwalken. Det kan såmænd være dig, der er den allersmukkeste i hele verden.
ANNONCE
Den smukkeste kvinde
Det kommer helt an på dine hormoner, hvor meget østrogen, du indeholder. En undersøgelse har netop vist, at kvinder bliver mere tiltrækkende, jo højere østrogen-indholdet er. Det er ikke pis!

14 mænd og 15 kvinder fik præsenteret 59 billeder af kvinder mellem 18 og 25 år. De skulle rate billederne alt efter, hvor attraktive kvinderne var i deres øjne. Og tendensen var helt klar.

Flere fotosessioner
Det var heller ikke helt tilfældige billeder, de fik fremvist. De 59 kvinder, alle havde lagt ansigt til, havde ikke bare fået taget et billede en tilfældig dag. Nej, de blev foreviget en gang om ugen, hver uge i seks uger.

Og ved hver fotosession afleverede de en urinprøve og oplysning om, hvor i deres menstruelle cyklus, de befandt sig. Herefter analyserede forskerne urinprøverne, hvorved de fik klarhed om, hvornår den enkelte kvinde havde haft højest østrogen-niveau; og billedet fra netop den uge, hvor det var tilfældet, blev udvalgt til undersøgelsen.

Puberteten bestemmer din skønhed
Man ved desuden, at især østrogen-niveauet under puberteten spiller en væsentlig rolle for, hvordan vi kommer til at se ud som voksne, men hvis nogle skulle få den knap så geniale idé at fodre 13-årige tøsebørn med østrogen, kan det ikke anbefales.

Forskerne aner ikke, hvilke andre konsekvenser det vil have. Brug i stedet lidt makeup. Det har vist sig også at øge opfattelsen af en persons skønhed. Det skal også lige pointeres, at mænd ikke bliver smukkere ved et højt østrogen-indhold.
ANNONCE
Den smukkeste kvinde
Kan du se forskellen?
En sidste opgave, deltagerne skulle udføre, var at rate to billeder i forhold til hinanden. Billederne er computergenereret, ti kvinder lagt sammen oven i hinanden.

Det højre billede er med lavt østrogen-indhold, mens den venstre billede er med højt østrogenindhold. Og selvom billedekvaliteten ikke er den bedste, kan man tydeligt se forskellen. Eller, hvad siger du?

Undersøgelsen blev udført på "University of St. An-drews" i Fife, England.
ANNONCE
Del

Seneste nyt