Aniston

Den optimale barbering

Det er sommer, det er sol, og det er tid til barbering!

Inden du bevæger dig ud i den varme sommersol i kort nederdel og tanktop, skal du måske lige fjerne hårpragten på kroppen. Få tips til den optimale barbering her.

Bare ben og armhuler og urskov passer bare ikke sammen. Så frem med barbergrejet, inden du skal ud i solen.

Men hvordan gør man bedst?

Aniston.dk har samlet lidt does and dont's og giver dig tip til det gode udstyr til en god og behagelig barbering.

Barbergele
ANNONCE
Den optimale barbering
Brug altid barberskum/barbergele, når du barberer dine sommerben.

Til det formål er der netop kommet en række rigtigt gode nyheder fra Gilette i serien Satin Care, som har en super god konsistens, og som du blandt andet kan få til tør hud, hvis du døjer af tørre ben inden eller efter barbering.

Huden efterlades dejligt blød og meget mindre tør, end man ellers kan opleve efter barbering af benene.

Satin Care er nem at bruge, fordi den kommer ud som gel, og du skal så bare selv sørge for at skumme den op. Og det er meget nemmere og mere behageligt at barbere ben og armhuler med barbergel, fordi skraberen glider nemmere.

Gilette Satin Care gelé findes i flere varianter til vejl. udsalgspris på 25 kr. for 75 ml og 47 kr. for 200 ml.

Stræk og skrab
Huden under armen og bag knæene er blød og eftergivende, hvilket gør områderne lidt svære at barbere.

Hvis du vil have den optimale og tætte barbering, kan du strække din arm og lægge din hånd om bag skulderen, når du barberer dig under armen.

Stræk desuden benet og vristen, så benet bliver så langt som muligt, når du barberer det.

Vent med de besværlige steder til sidst
Ankler, knæhaser og lår er lettere at gemme til sidst, når du er kommet ind i et godt 'flow' i din barbering og er blevet helt sikker på hånden.

Så slipper du forhåbentlig også for de små nasty cuts nede ved anklen, som er så nemme at få lavet. Autsch!

Fugt huden på benene
Huden på dine ben har langt færre olieproducerende kirtler end huden i ansigtet eller på ryggen, så det er vigtigt, at du bibeholder en sund overfladebarriere med fugtighedscreme.

Du opnår nemlig et bedre resultat, når du barberer dig, hvis du har en glat og fugtet overflade at arbejde på.

For at det yderste tynde hudlag forbliver intakt, er det desuden vigtigt, at du tilfører fugt, når du er færdig med barberingen.

Læg desuden mærke til, om dine ben klør, når du har barberet dem. Gør de det, så på med mere fugtighedscreme! 

ANNONCE
Den optimale barbering
Fugt også under armene
Når du har barberet dig under armene, kan du med fordel også sørge for fugt - gerne i form af en mild deodorant.

Her er Nivea Calm & Care Roll-On et godt bud på en mild deodorant, der giver god beskyttelse mod svedlugt - og som samtidigt beroliger huden efter, at du har barberet den.

Nivea Calm & Care holder i lang tid og har en helt mild duft. Den indeholder desuden hverken alkohol eller konserveringsmidler, er dermatologisk testet og god til selv den tynde og sensitive hud under armene.

Alt i alt en god deodorant til prisen, som også er egnet til dig, der har sart hud under armene. Den virkede i hvert fald her!

Nivea Calm & Care Roll-On har en vejl. udsalgspris på 33,95 kr. for 50 ml.

Skift barberblade med jævne mellemrum
Gamle blade kan føre til irritation af huden og en usikker, ujævn barbering.

Herudover risikerer du små grimme knopper på huden. Og så kan benene altså være nok så hårfri, men røde knopper er ikke sagen.

Og lad så iøvrigt være med at låne kærestens eller venindens skraber.
ANNONCE
Den optimale barbering
Invester i din egen og gerne en god en af slagsen (ja, de gule engangs fra BIC koster ikke alverden og kan bruges et par gange, selvom de hedder engangsskrabere, meeeen... resultatet er også derefter!)

Den nye Gilette Venus Embrace har hele fem blade, og den giver en meget tæt barbering. Den glider desuden meget nemmere end alle mulige andre former for skrabere, så den er hver en krone værd!

Gillette Venus Embrace Purple Editions komplette barbersystem indeholder en skraber og en ShowerPod til opbevaring af skraberen og har en vejl. udsalgspris på 120 kr.

Opbevar din barberskraber korrekt

Opbevar din skraber et tørt sted og i en opretstående position. Efterlad den ikke ved siden af bruseren, badekarret eller i en vandpøl, da det er et perfekt vækstmiljø for bakterier, som du ikke vil have på huden, hver gang du barberer dig.

Og det, du ikke skal gøre!
- Bad ikke for længe, inden du barberer dig: Huden kan blive over-hydreret og svulmer let, når den absorberer for meget vand, hvilket går ud over tætheden af barberingen. Den optimale tid for 'iblødlægning' er cirka ét til to minutter.  

- Tryk ikke for hårdt på skraberen: En præcisionsskraber til kvinder som eksempelvis Gillette Venus er skabt til at glide over huden med et minimum af anstrengelse. Presser du skraberen for hårdt mod huden, kan det ende med rifter, og det kan simpelthen gøre noget så ondt, selvom vi kun tales små snit.  

- Tænk ikke på retningen: Moderne barberskrabere er så effektive, at du kan barbere dig i lige netop den retning, du synes er mest behagelig og giver det bedste resultat. Dog gror hårene i armhulen i forskellige retninger, så for en helt glat barbering er du nødt til at skrabe i flere retninger.  

- Over-rengør ikke din barberskraber: En simpel afskylning af din barberskraber er nok. Ved at bruge et håndklæde eller en børste kan du sløve bladene eller ødelægge deres coating. Bladene er ekstremt tynde, og de behøver den coating for, at du opnår det bedste resultat.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce