Aniston

Den hæslige suppekur

Virker den?

En gammel kending. Den lyder så fantastisk når vi første gang læser om den og dens resultater. Den lyder også helt fantastisk fordi den også hedder 'Rigshospitalets suppekur' og menes at skulle bruges til hjertepatienter. Men er den så fantastisk? Aniston.dk tester!

ANNONCE
Den hæslige suppekur
Det er jo ingen hemmelighed at jeg godt kunne trænge til at tabe mig, jeg vil rigtig gerne og søger gerne nemme løsninger på det. En af mine veninder er så i gang med den her fantastiske kur og jeg tænker, at det kunne jeg da lige prøve også. Eftersigende kan man tabe en del på en uge og endnu mere, hvis man bliver ved i 14-21 dage. Så lad os da prøve!

Reglerne er simple. Ingen alkohol så længe kuren varer, ingen sodavand - hvilket også inkluderer danskvand, man skal holde sig til madplanen og ikke spise noget udover hvad den dikterer og så må man kun drikke usødet the og kaffe, usødet juice og skummetmælk. Og herefter følger så en madplan og en opskrift på en såkaldt 'fedtforbrændende suppe'.  Bananerne indgår ikke de dage hvor man kun må spise frugt, og man må kun drikke mælk, når madplanen dikterer det.

Jeg går ned i mit fitnesscenter og bliver vejet, får målt fedtprocent og taget mit blodsukker og blodtryk. Det vil jeg så få gjort igen når kuren er slut.

Første dag er jeg kun på frugt, suppen og vand. Jeg må spise lige så meget af suppen, som jeg vil og alt det frugt jeg vil. Da jeg skal på arbejde, så allierer jeg mig med en ½ galiamelon, 2 æbler og 1 appelsin. Det må være nok til 6 timer. Jeg er i dagligdagen vant til slet ikke at spise morgenmad eller frokost, så det var slet ikke noget problem at holde mig i gang på så lidt. Og om aftenen spiser jeg en stor portion suppe og lidt frugt igen. Første dag går uden nogen vanskeligheder.

Anden dagen er så lidt mere tricky. Dette er grønsagsdagen og allerede klokken 8.00 knurrer min mave pga. gårdagens minimale madindtag. Og hvad fanden spiser man lige til morgenmad når man kun må spise grønsager? Nåh ja, tomater. Og nøj, hvor de mætter - eller noget! Men jeg VIL gennemføre det her, så jeg ignorer sulten, smutter på arbejde med tasken fyldt med gulerødder og agurk. Men det er bare som om grønsager ikke mætter nok. Heldigvis må jeg få en bagt kartoffel til aftensmad sammen med en masse salat, så der falder maven lidt til ro igen.

Tredjedagen er en kombination af de to foregående dage, det vil sige at jeg må spise både grønsager og frugt, hvilket glæder mig meget, for så kan jeg få skovlet noget frugt inden jeg skal på arbejde. I dag er min vagt på 10 timer og derfor har jeg taget et godt lager af frugt og grønsager med. Når man må kombinere tingene, så virker det som om man får meget mere mad pludselig og denne dag er overhovedet ikke et problem. Ikke madmæssigt. Men nu er udrensningen i kroppen begyndt og en invadering af små urenheder i ansigtet er begyndt. Jeg ligner en 14-årig konfirmand! Der kan bare ikke gøres noget ved det, jeg må leve med det.
ANNONCE
Den hæslige suppekur
Min fjerde dag er så dagen hvor jeg begynder at forbande den skide suppe langt væk. Normalt elsker jeg grønsagssuppe, men nu har jeg ikke levet af andet i 4 fucking dage og min krop begynder at crave carbs. 'Giv mig nogle ris!!!' skriger den ganske højt, men desværre kan jeg ikke imødekomme dens ønske, for min stædighed er større end  trangen til tomme kalorier. Heldigvis er dagen i dag hvor jeg må spise bananer! Kun suppe og bananer for at være helt præcis. Og bananer har bare aldrig smagt så godt i hele mit liv. Udover bananerne må jeg også få skummetmælk, hvilket hjælper lidt på min trang til noget andet end suppe. Tænk at man kan blive tilfredsstillet af så lidt.

Femtedagen har jeg glædet mig til siden jeg startede! For det er den dag, hvor jeg må få kød! Juhuuu! Kød, kød, kød!  Jeg skal spise suppen, noget kød og nogle grønsager. Så jeg hopper højt og flot over morgenmaden, som jeg normalt gør. I min rus over at jeg skal spise et mega, kæmpe kalkunbryst til aften, glemmer jeg, at morgenmaden jo er det vigtigste måltid på dagen. Og jeg skal da love for at jeg kommer til at bøde for det i løbet af min arbejdsdag.

Min chef har været så venlig at købe kage til alle kunderne og den skal helst stå i min synsvinkel, mener han. Indtil nu har det slet ikke været et problem at undgå usundt mad, men i dag er min krop godt nok vild efter alt hvad jeg kan få øje på - af mad. Jeg ænser nærmest ikke andet, end at jeg er fucking sulten. Jeg forsøger flere gange at dræbe min sult med koldt vand og nogle gulerødder, men det virker ikke. Til sidst er jeg faktisk helt svimmel og har svært ved at koncentrere mig om mine arbejdsopgaver.

Somehow kommer jeg igennem dagen uden at voldfråde den kage der, og jeg holder mig til madplanen. Det samme sker på sjettedagen, hvor dagens madplan er total ens med femtedagens. Denne dag har jeg så heldigvis fri fra arbejder og jeg sover så længe som overhovedet muligt, så jeg ikke skal gå og kæmpe med at spise alt muligt, som jeg ikke må. Men da jeg endelig kommer op, er jeg virkelig sulten og jeg har det nærmest helt skidt. Jeg er svimmel og mine mave kramper, forsøger at spise et par tomater, men det hjælper overhovedet ikke. Hele dagen går jeg rundt og er skidt tilpas og får faktisk ikke udrettet noget som helst.

Søndag, som er syvendedagen og altså slutningen på denne tortur, kan jeg endelig få lov at få nogle carbs! Denne dag må jeg spise suppe, naturris og grønsager. Og desuden må jeg få usødet frugtjuice! Yay!  Oven på gårdagens dårligheder, som stadig ikke helt er ovre, vil det være skide godt med noget juice og jeg presser løs på de stakkels appelsiner, som er tilbage i køleskabet. Og faktisk får jeg det bedre nu, hvor jeg får lov at indtage nogle friske vitaminer og nogle kalorier, som kan holde forbrændingen lidt i gang. Humøret stiger og jeg begynder faktisk at glæde mig til at se, om denne tortur-uge har været det hele værd. Humørstigningen ender faktisk med at holde mig i gang den sidste dag og jeg har fulgt kuren 100 procent korrekt, uden undtagelse.
ANNONCE
Den hæslige suppekur
Resultatet overrasker mig mere, end jeg havde forventet, både positivt og negativt. Jeg har faktisk tabt mig 4,7 kilo. Det er jo ret fedt, men det da vi så får set nærmere på fedtprocenten og væskeindholdet i min krop, så viser det sig, at de 4 af kiloene er væske. Så jeg har kun smidt 0,7 kilo fedt. Ifølge mig læge, så kan man tabe sig 0,5-1 kilo fedt om ugen, når man forsøger at tabe sig, så set ud fra det, er det jo et udmærket resultat. Men 4 kilo væske? Min træner løfter også pegefingeren da hun ser dette, det er overhovedet ikke sundt og det er bestem en af grundene til at jeg er blevet syg på sjettedagen.

En anden grund er klart, at mit blodsukker er faldet usandsynligt og faretruende meget. Normalt skal ens blodsukker ligge mellem 3-8 mmol/L, det vil selvfølgelig svinge i løbet af dagen alt efter hvad man indtager af mad og væske, men min blodsukker var helt nede på 2,2. Min træner hentede et stort glas saftevand til mig og skovlede noget sukker deri og bad mig drikke det, mens vi snakkede færdig.

Hun forklarede, at når jeg kun spiste grønsager og få andre ting i løbet af så mange dage, så fik jeg ingen af de vigtige stoffer, som jeg også har brug for, selvom jeg skal tabe mig. Jeg spiste for eksempel ingen brød i løbet af den foregående uge, faktisk fik jeg slet ikke noget med fiber i, hvilket ikke gav min mave og mine tarme noget som helst at arbejde med. Jovist, der er fibre i grønsager, men jeg havde ikke spist nok. Jeg havde heller ikke fået nok kulhydrater igennem dagen, for selvom man skal skære ned på disse når man skal tabe sig, så er det stadig vigtigt at få nogle. Kulhydrater mætter godt og sørger for at kroppens energistofskifte kan fungere optimalt. Ved slet ikke at indtage kulhydrater, sænkede jeg min forbrænding ret meget og når forbrændingen er i bund, så ryger der nærmest ikke noget fedt af kroppen, i stedet tæres der her på væskedepoterne, da det ikke kræver nær så meget energi.

Alt i alt så har kuren været et spild, trods vægttabet. Suppekuren er faktisk direkte farlig for mennesker, som ikke er helt så robuste som mig. Jeg har en del fedt på kroppen at tære på, men hvis en, som kun mangler at tabe cirka 5 kg, så er denne kur slet ingen god idé. Det er ikke fedt man forbrænder under denne kur - jo, hvis du vælger at træne samtidig, men ens træning kan umuligt være optimalt pga. den noget haltende kost, man indtager. Der er nærmest ingen protein i kosten, og protein skal man have, især hvis man træner!
ANNONCE
Den hæslige suppekur
Protein er kroppens byggesten og en af de største kilder til protein er kød, og faktisk kun 2 af dagene i forløbet får man en form for kød. Protein findes derudover også i æg, fisk, groft brød og nødder, hvilket overhovedet ikke indgår i kuren.  Indtager man ikke protein vil ens celler ikke bygge sig selv op nær så hurtigt og man vil opleve at ens hår og negle ikke vokser så hurtigt, at huden og håret vil miste sin glans og de sår man kan pådrage sig, heller ikke heler så hurtigt, som de normalt vil gøre. Derfor er protein rigtig vigtigt og derfor er den her kur så farlig. Det står dog i kuren at man kun må bruger den 3 uger i træk, men hvis folk taber sig 4-7 kg om ugen pga. den, så kan det jo for nogle være utrolig svært at stoppe - især hvis man ikke ved hvad kuren gør ved ens krop.

Så selvom jeg stadig mangler at smide en del kilo, så er dette ikke noget jeg vil blive ved med og ej heller vil jeg anbefale den til nogen af jer. Men en positiv ting ved den, er dog at man lærer sin krops behov meget bedre at kende og man får renset ud af affaldsstoffer, hvilket gør, at man føler sig lettere - udrensning kan dog foregå på mange andre måder, end at skride til denne metode.
ANNONCE
Del

Seneste nyt