Aniston

Den grimme fyldte fem år

Danmarks grimmeste festival fejrer fem års jubilæm, vi var der selvfølgelig for at måle pulsen på stemningen

Og vi blev langt fra skuffede. Fredag eftermiddag, en time før Grim startede stod vi der, i køen til Grim festival, ingen af os havde været med før, og havde selvfølgelig knaldhøje forventninger til vores weekend.
Den grimme fyldte fem år
Gården, det blev holdt på, ligger nede ad en vej, og lidt længere nede for enden af en grusvej, hvilket allerede nu lyder som fem km mindst, men svarede nok mere til 200 meter.

Hvis man har været på Roskilde festival, imponerede teltpladsen's størrelse ikke just, og med 40% flere solgte billetter end de foregående år, var det lidt sværere at finde en plads.

Men det lykkedes, og sikke en plads vi fik. Festival stolene blev slået ud, og vi delte en flaske champagne, før vi gik igang med arbejdet med at slå telt op.

Det skal lige indskydes - Stephan meldte fra, så jeg måtte lokke en veninde med, der hedder Carina til at suplere op med billeder, så i kan se hvad I gik glip af. Hun havde heldigvis gået til spejder, så teltprojektet ikke blev så slemt, som jeg troede.

Der blev holdt velkomst tale, men der stod de fleste udenfor i den enormt lange kø, så der var ikke så mange, og de tidlige koncerter var heller ikke fyldt med mennesker.

Teltpladsen var ret rolig, men hyggelig. Folk passede meget dem selv og den flok de nu var afsted, men koncerterne rockede, og henad lørdagen blev tingene også noget mere sociale. Vi fandt en flok, primært pædagog- og lærer-studerende, og så begyndte der at ske noget.

Festivallen's fuser vil jeg sige var "Jøden med drengene". Den koncert, jeg personligt selv havde glædet mig til, og er ellers helt vild med hans musik. Sceneshowet var ellers rigtig fedt, han sprang og klatrede rundt som en abe, hvilket understreger tilnavnet "Monkeyboy" på meget af det, han laver; men han og drengene var så stive, at de ikke kunne synge mere end hver andet nummer færdig.

Der var huller i sangene, fordi de ikke kunne teksten, eller også havde de ikke timet det ordentlig, fordi de ikke altid havde styr på, hvem der skulle synge hvornår. Men publikum var vilde, og de piskede stemningen op, på trods af de spillede lørdag eftermiddag, hvor de fleste kun havde nået at skylle ansigtet og åbne den første øl.
ANNONCE
Den grimme fyldte fem år
Tilde var dog en af aftenens store overraskelse. I hvert fald for mit vedkommende. Jeg har aldrig været til electronica, faktisk sjældent lyttet til andet end hiphop, men de sprøde toner og fantastiske rytmer gik lige i øregangen og benene, og det var umuligt at stå stille.

Ikke kun det elektroniske var i orden, en fantastisk, smuk stemme rendte også ud af højttalerne, og folk omkring en gik amok, dansede over det hele og stod ikke stille, før næste koncert gik i gang, hvor man måtte over til den anden scene.

De andre bands var meget, hvad man var til, Kong Salami og Vincent van Gogo levede jo fuldt ud, op til alle forventninger.

Under nogle af de mindre koncerter blev der også holdt skate contest, som trak det meste publikum til, lidt ærgelig for musikken var nu ellers rigtig god.

Udover musikken kørte var der også en storskærm inde i gården, der viste surfer film og hanekampe fra Brasilien, hvilket jeg blev lidt harm over, men det understregede nu meget godt undergrunden på festivallen, og der var ikke noget med blod i fjerene eller noget.

Alt i alt var Grim Festival anno 2008 den fedeste festival, jeg hidtil har været på. Måske er det min alder, men stemningen var lige til mit humør, menneskerne søde, musikken fanastisk, og priserne helt perfekte - 30 kroner for en øl er tilpas lidt til, at man har råd til at hygge sig og feste igennem, og tilpas meget til at man ikke ender til udpumpning.


En ting er helt sikkert.
Grim Festival 2009 - Im there
ANNONCE
Den grimme fyldte fem år
Del

Seneste nyt

Annonce