Aniston

Den enøjede kanin

Når en sommer fører til alt andet end kedsomhed ...

5 ud af 6 stjerner
Den enøjede kanin
Forestil dig, at du skal holde sommerferie i din fødeby i en lille bitte by i Sverige. Hvad forventer du?

David forventer ikke meget andet, end at han skal hænge ud med sine venner og kede sig bravt. Men det kommer han ikke til ...

Røre i Dalen
Da David ankommer til sin fødeby Dalen, som er en lille svensk landsby, mødes han med sine fem venner. 

Ikke langt fra Dalen ligger et forladt hus, som han og vennerne hurtigt søger tilflugt i. Her ryger de smøger, solbader, drikker, elsker og griller. Men der sker også andre ting.

Vennerne begynder nemlig også at begå indbrud rundt omkring i den lille by. Og udbyttet skal de sælge på loppemarkeder rundt omkring i Sverige, og indtil disse løber af stablen gemmer de tyvekosterne i det forladte hus.

David er ikke 100 % overbevist om, at det er en god idé, og vennerne finder da også hurtigt ud af, at deres mange indbrud skaber røre i det lille samfund.

Sammen med de mange ting forsvinder også en gammel mand, og David og hans venner har en finger med i spillet.

Men kan man slippe afsted med at slå en enspænder ihjel?

Det, som aldrig kommer igen
Da sommeren langt om længe er forbi, kommer det forladte hus udenfor Dalen til at stå for alt det, David og hans venner har taget fra Dalen, og alt det, der er blevet taget fra dem selv – det, som aldrig kommer tilbage.

Handlinger har konsekvenser
"Den enøjede kanin" er blot svenske Christoffer Carlssons anden roman. Men man mærker ikke mange nybegyndervanskelligheder i fortællingen.

Tværtimod bliver historien skildret temmeligt sikkert, og man er hele tiden spændt på, hvad næste kapitel vil indeholde.

"Den enøjede kanin" er drevet af uhygge, men det er samtidig også en historie om ungdom, venskab og kærlighed. Og ikke mindst om, at man må leve med konsekvenserne af ens handlinger.


"Den enøjede kanin" er skrevet af Christoffer Carlsson og udgivet af Cicero i februar 2012.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce