Aniston

Den bedste leder

Hvem er den bedste leder? Manden eller kvinden?

Aniston.dk har sat søgningen ind efter den bedste leder. Hvem er mest egnet? Mænd eller kvinder?

Den bedste leder
'Som udgangspunkt kvinder,' lød det kort og konsist fra Thomas Rex, som er stifter af Speakers Club.

'Kvinder har større evne til at lytte, de har meget mere empati end mænd har, og det gør dem til meget bedre ledere. De har forståelsen af at arbejde med folk. Til gengæld skal de lære at slå stærkere igennem.'
 
Det hele startede i år 2007 på tankeplan, det allerførste seminar fandt sted i januar 2008, og i dag har Speakers Club 140 medlemsvirksomheder, der tilsammen sender 3-700 deltagere afsted til de månedlige workshops.

Klub for alle
Speakers Club henvender sig til alle mennesker, uanset køn og alder.

De har en svag overvægt af kvinder og 25 til 30 % er privatpersoner, mens resten er medarbejdere i virksomheder og deres kunder!

Ja, du læste rigtigt... De fleste af virksomhederne tager også deres kunder med under armen til disse workshops, da det skaber bånd mellem virksomhed og klient.

'Især i krisetiden er det vigtigt, når der er flere udbyder end kunder, at man kan skabe nogle fælles oplevelser og lære hinanden bedre at kende - og det gør man, når man arbejder med det personlige.'
 
Thomas kalder det for et attraktivt alternativ til fodboldkampe og biografture.   

En mental fitnesstræner 
Men hvad er alt det her egentligt?
 
Man kunne kalde Speakers Club for et mentalt fitnesscenter.
 
Det skal nemlig være udviklende og nemt uden at det koster så meget.

Alle workshops omhandler bløde, generiske temaer inden for social, mental, åndelig og fysisk udvikling - emner, som er relevante for alle mennesker, uanset køn, alder, stilling eller branche.

'Det er ikke nødvendigvis ham med den højeste IQ, der når længst i livet - oftest er det ham med de højtudviklede menneskelige færdigheder - EQ (Emotional Intelligence) og SQ (Social Intelligence) - om man vil. Dette er også ved at gå op for mange virksomheder - at man ikke bare kan satse på at putte en masse faglig læring ind i hovedet på sine medarbejdere uden også at balancere det med nogle bløde kompetencer. Det som får tingene til at fungere i dagligdagen er jo ikke, hvor god man er til excel-ark eller markedsanalyse. Nej, det er discipliner som kommunikation, evnen til at forebygge stress, håndtere konflikter, sætte sig mål og skabe gode vaner, sundhed, respekt og integritet,' understreger Thomas.   
 
Han fortæller desuden, at der er mange fordomme omkring personlig udvikling, og at folk tror, det er noget helt andet end det egentlig er. Men han understreger, at personlig udvikling handler om at udvikle sig, og at Speakers Club kan være med til at skubbe til folks tankegang. Folk udvikler sig i følge Thomas først for alvor, når de bliver udfordret på deres comfortzone, og alle har behov for et sted, hvor man engang imellem kan tage fat i disse ting. 

'Dem, der mener, de er færdigudviklede er mere færdige end udviklede,' siger Thomas med et smil på læben.

'Du kan ikke definere personlig udvikling, for det er personligt. Det der er personlig udvikling for mig, er ikke personlig udvikling for dig!'
 
Du kan finde Speakers Club og deres kommende arrangementer her.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce