Aniston

Death Row

Når mord er legalt !!

I de sidste par måneder har vi på Aniston.dk, hver søndag bragt en historie om en kriminalsag, denne søndag ser vi på den anden side af samme sag...og alligevel ikke.
Death Row
En ting er nemlig dømte seriemordere som Ted Bundy eller Wayne Gacy, man kan sikkert hurtigt blive enige om, at de ikke ejer en menneskelig følelse i deres krop, og at deres forbrydelser er så forfærdelige, at dødsstraf syndes mere end retfærdigt.

Nu forholder det sig imidlertid således, at af de fanger som sidder på dødsgangen, ihvertfald i Amerika som er det land med de mest troværdige statestikker, er det kun få procent som de omtalte fanger tilhører. Langt de fleste af dem som er dømt til døden, er det på grund af et affektdrab, plus en procentdel som slet og ret er uskyldigt dømt, ofte på grund af dårlige forsvarere samt fejlagtige beviser.

Er det i orden at ofre uskyldige, og er det hvad man kalder en spildprocent, noget man kan leve med? Hvad retfærdigør et mord, og ikke et andet?

Vi ser os som USA's allierede, og som et land der gerne og ofte kopierer deres levevis. Burde vi også gøre det når det kommer til deres retssystem? Hvordan ville det være hvis vi også havde dødsstraf i Danmark, og endelig er det acceptabelt at vores nærmeste allierede og samarbejdspartner har det?
ANNONCE
Death Row
Lad os få lidt facts på bordet, for tal kan man forholde sig til. Her er tallene for 2008, ifølge det amerikanske justitsministerium.

37 personer blev henrettet over 9 stater fordelt som følger: 18 i Texas, 4 i Virginia, 3 i Georgia, 3 i South Carolina, 2 i henholdsvis Florida, Missisipi, Ohio og Oklahoma, 1 i Kentucky.

20 var hvide, og 17 var sorte. Alle 37 var mænd.

36 blev henrettet med en dødelig indsprøjtning, og 1 på den elektriske stol.

37 stater havde dødstraf.

3.220 sad fængslet med en dødstraf, heraf var 56 kvinder.

Gennemsnitsalderen ved anholdelsen var 29 år. En ud af ni var 19 år eller yngre. Ved udgangen af 2007 var den yngste 19 år og den ældste 92 år.

Ingen kender antallet af uskyldigt dømte.

Indførelsen af dødsstraf har ikke mindsket antallet af forbrydelser eller mord i USA.

Jeg har fundet min holdning til emnet, men Aniston.dk vil også gerne kende din holdning til dødsstraf !

Interessante sider:

Fight the death penalty (har en dansk side også): http://www.fdp.dk/index.html

Justice department USA: http://www.ojp.usdoj.gov/bjs/welcome.html

Americas death row: http://www.ccadp.org/inmates.htm

Historien om William Clark: http://ccadp.org/williamclark.

Huntsville State prison: http://www.tdcj.state.tx.us/
ANNONCE
Del

Seneste nyt