Aniston

De ulovlige racer

Et nyt lovforslag skal forbyde visse racer for at mindske antallet af bidsager

Og når man ser hvilke racer det drejer sig om overrasker det vist ikke nogen.

Andre medier bruger ord som muskelhunde, kamphunde og endog dræberhunde, her på aniston.dk forsøger vi os med en helt upartisk oplysningsartikel, for hvad er det der gør at de nedenstående 5 racer blandt andre, skal forbydes når det ifølge alle analyser og undersøgelser oftest er gravhunde der angriber deres ejere?

De bider hårdere, og kan låse i gabet. Nej det er heller ikke helt rigtig, en test har påvist at der er racer der bider hårdere, og jeg var heldig at finde filmen på youtube. Nedenfor er der race beskrivelser af 3 af de racer der ønskes ulovlige.
ANNONCE
De ulovlige racer
&feature=PlayList&p=13E2C5E0046D1EAF&index=0&playnext=1


Amerikansk staffordshire terrieren
De ulovlige racer
Er nok den mest omtalte af de 3 racer jeg har udvalgt. Den er også kendt som amstaffen, og er for mange det samme som den ulovlige pittbull terrier, men hvorfor?

De seriøse opdrættere af racen har en holdning til Amerikansk staffordshire terrieren:
en Amerikansk Staffordshire Terrier uden en DKK-godkendt stamtavle er IKKE en Amerikansk Staffordshire Terrier MEN derimod en blandingshund!!!

Når det så er sagt er det bemærkelsesværdigt, at der i Danmark kun er 800 registrerede af denne race.

Gipote.dk skriver:
"Den Amerikanske staffordshire terrier er blevet udviklet af den engelske staffordshire bull terriere i USA. Det er en race der er blevet videreudviklet gennem årene til en frygtindgydende kamphund.
Heldigvis blev det forbudt med hundekamp, og derefter begyndte man at avle efter andre parametre, og endte op med den rolige og venlige hund vi kender fra nutiden. "

Den er god, kærlig og glad for mennesker og udgør en god familiehund. Den er super lærenem og kræver rigtig meget stimulation, og hvis dette ikke opfyldes kan det for nogle ejere give problemer.
ANNONCE
De ulovlige racer
Bullterrieren
Er en af de racer jeg ikke forstår er med på listen. Jeg har aldrig selv læst eller bemærket nogle bid ulykker hvor denne race er inkluderet. Bullterrieren er dog også udelukkende fremavlet som udstillingshund, og har været det lige siden midten af 1800tallet.

Gipote.dk skriver:
"Bull Terrieren er kraftigt bygget, muskuløs, meget harmonisk og energisk, med et intenst, beslutsomt og intelligent udtryk. Det, der i dag eksteriørmæssigt kendetegner racen bedst, er downface og ægformet hoved.

Racens ingredienser er den gammeldags bulldog, dalmatineren og den uddøde engelske hvide terrier. I dag ses disse tre racer stadigt i Bull Terrieren og alle tre typer er fuldt ud acceptable.

Oprindeligt var Bull Terrieren hvid, men i dag findes den i mange farvevarianter. "
ANNONCE
De ulovlige racer
Staffordshire bullterrieren
Bliver tit forvekslet med amstaffen af de utrænede kendere og medierne, men både højde og drøjde er meget forskellig fra ovenstående race.

Gipote.dk skriver:
'Staffy'en' er af engelsk oprindelse og skal ikke forveksles med den amerikanske Staffordsshire Terrier, da 'Staffy'en' er mindre og en udpræget familiehund.

Den er en meget venlig og charmerende hund, der elsker børn og at lege. Som hvalp skal den ha' en kærlig men konsekvent opdragelse, men er derefter let at have med at gøre.
Selvom 'Staffy'en' er en stille hund, der sjældent gør, er den alligevel en effektiv vagthund. "

Staffyen er en meget trofast hund, der egentlig er ligeglad med hvor den er og hvad den laver så længe dens ejer er med den, dette kan misbruges af de forkerte mennesker, men i rette hænder er det en fantastisk race der kan bruges både til agility, spor, lydighed og udstilling.

Staffordshire bullterrier entusiaster er også dem der er gået mest aktiv ind i kampen mod forbuddet med en række lovforslag, der burde kunne gøre meget for racernes omdømme.
ANNONCE
De ulovlige racer
Den ulovlige - Pitbull terrieren:
Blev d. 6/6-1991 gjort ulovlig i Danmark sammen med tosaen.

Den er kendt i Danmark som en forfærdelig bidsk hund der låser i kæberne, og river børns lemmer af med et enkelt ryk, men blandt pit ejere er den kendt for at være en kærlig og trofast ven. Den er oftest husket for dens fortid som "kamphund", og nogle mener at "pit" kommer fra "pitch", hvilket eftersigende skulle relatere til at racen var fremavlet til kamp.

Pitbullen er som den amerikanske staffordshire terrier en hund med utrolig meget drive, hvilket også i dette tilfælde gør, at den trænger til meget stimulans. Men hvis man gør det rigtig og arbejder godt, kan man få utrolig gode resultater (som med alle andre racer)

De ansvarlige amstaff ejere tager afstand til pitbull blandinger, og foragter ordet muskelhund. Istedet opfordrer de til at kalde dem terrier som de i bund og grund er.

Lovforslag: (Fra Racerepræsentant for staffordshire bullterrier Bettina Daugaard Jacobsen)

- Linepåbud i byerne

- Påbud om mundkurv til hunde der har aggressiv adfærd overfor andre
hunde - manglende overholdelse af påbud medfører aflivning af hunden
og/eller bøde.

- Påbud om mundkurv skal følge hunden ikke ejeren.

- Alle ikke stambogs førte hunde af de udsatte racer, skal neutraliseres
for ejerens regning, når de - på et eller andet tidspunkt - kommer til en
dyrlæge.

- Større bøder til hundeejere der ikke følger for/på bud

Argumenter:

Der skal ikke være forbud mod Staffordshire Bull Terriers - eller andre bull racer - primært fordi det ikke løser det rigtige problem.
Et forbud, vil være som et placebo, der blot behandler et symptom og ikke sygdommen.

Man vil ved et forbud straffe de seriøse og ansvarlige hunde ejere og opdrættere, som tager deres ansvar alvorligt.
De som man med et forbud vil ramme, er ligeglade - og vil fortsætte deres gøren og laden uanfægtet at nogle racer forbydes.

Billeder er venligt udlånt af stolte ejere

Aniston.dk spørger læserne:
Hvilke lovforslag ville gøre jer sikre og synes i et forbud mod racerne er løsningen?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce