Aniston

De bedste zoologiske haver

Sommertid er zoo-tid, men hvilke zoos er de bedste?

Sommertid er ferietid, og ferietid er oplagt til at bruge på eksempelvis et besøg i zoologisk have. Men hvilke er de bedste?

De bedste zoologiske haver
Hotelbookingportalen Hotels.com har set nærmere på verdens zoologiske haver og har sendt os deres top 10 over zoologiske haver rundt omkring i verden.

Så hvis turen går til en storby et sted i den store verden, og du er til dyr i fangenskab, kan du hermed se, om den lokale zoo er et besøg værd...

1. Europas mest besøgte Zoo: Berlin Zoologisk Have, Tyskland
Som nummer et på listen finder man, ikke overraskende, Berlins Zoo, der jo have oplevet et boom i besøgstallene, siden  verdens mest berømte isbjørn, Knut, kom til verden i Berlin Zoo, der også er Tysklands ældste zoo.

Efter sin fødsel blev Knut portrætteret på forsiden af Vanity Fair ved siden af skuespiller Leonardo DiCaprio.

Udover Knut rummer Berlin Zoo dog også næsten 15.000 andre dyr.

2. Dyretemapark fra Disney: Animal Kingdom, Orlando, USA
Animal Kingdom er den største enkeltstående Disney temapark i verden.

Parken, der ligger på Walt Disney World Resort i Orlando, Florida, er udformet udelukkende med fokus på dyrs bevarelse.

Ud over den store vifte af dyreliv i parken, er temaparken bygget op omkring Livets Træ, et skulpturelt 14 etagers stort træ. Alle 325 dyr er hugget ind i dette spektakulære træs bark, så de besøgende kan beundre dette.

3. Isbjørnenes paradis: Zoo De La Palmyr, La Rochelle, Frankrig
En af de mest anbefalede zoologiske haver i Europa, Zoo De La Palmyre, er indehaver af et kæmpe isbjørnebassin, som åbenbart er så stort et tilløbsstykke, at den franske zoo er nummer tre på listen over de bedste zoos i verden.

Besøgende kan iagttage isbjørne på jorden såvel som under vand takket være 5 cm tykt glas i siderne af bassinet.

Denne zoo er også kendt for at genindføre dyrene i deres naturlige omgivelser.

4. Kom tæt på orangutangerne: Singapore Zoo, Singapore
Siden sin store åbning i 1996 har Singapore Zoo fremvist sine dyr i naturlige og åbne udstillinger med skjulte barrierer for at kopiere dyrenes egne habitat.

Denne zoo huser også den største koloni af orangutanger i fangenskab i verden. Blandt de forskellige attraktioner er et af højdepunkterne "Morgenmad med en Orangutang"-programmet, der giver besøgende lov til at møde og agere i tæt samspil med orangutangerne i Singapore Zoo.

5. Zoo for hele familien: Dublin Zoo, Irland
Dublin Zoo er en af de mest populære turistattraktioner i Irland.

Her finder du noget for enhver smag: Fra løver, hvide næsehorn, gorillaer og giraffer i udstillingen om den afrikanske slette til by-bondegården fyldt med marsvin, lam og geder. Dublin Zoo er også en af de ældste zoologiske haver i verden.

6. Verdens ældste Zoo: Schönbrunn Zoo, Wien, Østrig
Schönbrunn Zoo er, efter sigende, anerkendt som den ældste zoologiske have i verden.

Den zoologiske have er så gammel, at Wien har fået lavet en mønt for at hylde dets 250 år.

En af havens mest populære attraktioner er Rainforest House, hvor den besøgende ledes gennem en simulation af Amazonas regnskov. Denne zoo var også en af de første af sin art til at huse kæmpe pandaer.

7. Efterkommere af verdens eneste albino gorilla: Barcelona Zoo, Spanien
Den største zoo i Spanien findes i en grøn oase i den gamle bydel af Barcelona og var indtil 2003 hjemsted for verdens eneste albino gorilla, kaldet Snowflake.

Barcelona Zoo huser 4.000 dyr fra over 400 dyrearter heriblandt albino gorillaen Snowflakes efterkommere, delfiner, tropiske fugle og krybdyr.

8. Frilandsmuseum og Zoo i et: Skansen, Stockholm
Skansen er det første frilandsmuseum og zoologisk have i Sverige.

Haven, som du finder på øen Djurgården i Stockholm, ligger i maleriske omgivelser, som befandt man sig i en jernbaneby fra det nittende århundrede. Du kan eksempelvis opleve ildere, brune bjørne og elge på Skansen.  

9. Hvæsende kakerlakker i New York: Bronx Zoo, New York
The Bronx Zoo er den største storby zoo i USA.

Den zoologiske haves seneste udstilling, der åbnedes ved The Wildlife Conservation Society i 2008, kaldes 'Madagaskar'!

Udstillingen genskaber, hvad der er kendt som det ottende kontinent og indeholder en række usædvanlige dyreliv såsom lemurer, hvæsende kakerlakker, Sifaka lemurer og krokodiller fra Nilen.

10. Dansk tradition: Københavns Zoo, Danmark
Sidst på listen finder vi vores egen gamle zoo på Frederiksberg.

Og selvom der findes en del gode zoologiske haver i Danmark, der er et besøg værd, så er Københavns Zoo den ældste og mest besøgte.

Københavns Zoo åbnede helt tilbage i 1859. Men ikke nok med at det er Danmarks ældste zoo, det er det 20. ældste i verdenen.

Beliggende lige ved Frederiksberg Have og Søndermarken danner disse flotte parker en grøn baggrund for de mange anlæg, som blandt andet huser et af verdens bedste elefanthuse.  

Udenfor listen...
Min egen favorit zoo hedder Taronga Zoo og ligger i Sydney Australien.

Haven ligger smukt ude på en ø, som man sejler ud til, og så er den fyldt med spændende australske dyr, man ellers ikke oplever andre steder. Eksempelvis fik jeg set min første (og hidtil eneste) platypus (næbdyr) i Taronga Zoo.

Herudover er der naturligvis masser af koalaer, kænguruer og andet pungdyrs-spas. Det var da også her, jeg mødte Nicole Kidman og husbond på deres ugentlige hyggetur i zoo (men jeg er ikke sikker på, at hun var indregnet i billetprisen?!)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce