Aniston

De 100 sejeste mennesker i verden

Der kunne skrives tykke bøger om de mennesker, som børn burde kende, så det er, hvad Jacob Riising har gjort.

De 100 sejeste mennesker i verden
Hvem er de 100 sejeste mennesker i verden egentlig?

Det spørgsmål har Jacob Riising svaret på for dig. I hvert fald har forfatteren listet de mennesker, som han synes, er de sejeste. Heriblandt bl.a. Gandhi, Gutenberg, Lady Diana og Astrid Lindgren, som bogen indeholder spændende viden om.

De 100 udvalgte personer, der i stort eller mindre omfang har været med til at ændre verden, er således listet i bogen. Og det er 100 mennesker, som alle børn (og voksne og forældre) burde kende og vide noget om.
 
Om den danske Kong Christian 4. skrives blandt andet:
 
Christian hed selvfølgelig ikke ’den fjerde’ til efternavn. ’Den fjerde’ betyder bare, at hans forældre ikke var særligt kreative, når det kom til navne. Derfor kaldte de ham Christian, som den fjerde konge i historien.
Christian selv var derimod ret kreativ. Måske ikke lige med navne, men med bygninger. Han fi k bygget Rundetårn, Rosenborg Slot, Børsen, bydelene Christianshavn og Nyboder. Han blev derfor også kaldt for bygningskongen. En anden meget sej detalje ved Christian 4. var, at han havde sit eget orkester, der bestod af nogle af Europas dygtigste musikere. Det var et usynligt orkester, som skulle spille nede i kælderen under Rosenborg Slot, når kongen havde fest, og så skulle musikken ellers sive op til gæsterne gennem rørsystemer. Det havde nok været nemmere med en iPod.
 

"De 100 sejeste mennesker i verden" er skrevet af Jacob Riising og udgivet af forlaget Politiken i dag.
 
 
ANNONCE
Del

Seneste nyt