Aniston

David Andersen - den mandlige Salander

Aniston.dk har mødt den danske designer med hang til sort.

David Andersen - den mandlige Salander
Det var en glad og tilfreds David Andersen, Aniston.dk mødte på modeugens første officielle dag.

Dagen forinden afholdte David Andersen nemlig en pressevisning på Hotel Skt. Petri i det indre København. Og hele herligheden gik helt fantastisk med toplækker styling, makeup og ikke mindst SS12-kollektionen fra den danske designer.

"Det var en anden slags event end et modeshow, så det var jeg spændt på, men jeg er meget tilfreds," fortæller David Andersen, da vi sætter ham stævne i sommersolen med lidt spørgsmål på læberne.

Vi kender dine designs fra modebladene. Men hvem er David Andersen?

"Jamen, han er et meget kreativt menneske, et lidt genert menneske og et meget arbejdsomt menneske ... Jeg kan nok beskrives som den mandlige udgave af Lisbeth Salander," fortæller designeren med både et smil og lidt alvor i øjnene.

"Jeg arbejder altid. Altså det er ikke altid kun designs, jeg sidder med. Men jeg er kreativ hele tiden. Laver små kunstprojekter derhjemme og maler i sommerhuset."

David Andersen slår dog fast, at han ikke skal være kunstner, men han har solgt sine ting til folk, der syntes, det var fedt.

"Det er sjovt, og jeg gør det for mig selv. Hvor tøjet er noget, jeg laver til andre."
ANNONCE
David Andersen - den mandlige Salander
Hvor kommer din inspiration til tøjdesignet fra?
"Fra venner og fra rejser. Jeg har mange venner i musikbranchen, og deres personligheder inspirerer mig meget. Og på rejser henter jeg inspiration fra arkitektur, religion og den slags."

"Jeg rejser meget rundt i verden: Thailand, USA, Dubai, Holland ... Et af mine absolutte favoritsteder er Hong Kong! Alt går så sindssygt stærkt i Hong Kong. Alt er stort, tjekket, folk går op i at se ordentlige ud, der er speciel arkitektur. Det er stramt og fascinerende - ikke rodet på nogen måde. København er mere hyggelig og boheme. Her møder man en pige i sommerkjole med blomster på cykelkurven, og det er ... ja ... hyggeligt. Jeg er ikke hyggelig."

"Herudover finder jeg inspiration i Dior fra 40'erne - konstruktionen og teknikken. Tidligere var jeg nok inspireret af 80'erne."

Hvorfor er dit tøj altid sort (næsten)?
"Sort er stramt! Det går aldrig af mode. Sort er nemt at gå til, man kan bruge det til alt, og det er basis. Ikke at jeg kun går efter at lave basis, men basis kan godt være fedt," forklarer designeren, der selv er klædt helt i sort.

Vi vover dog at spørge til, om  vi så aldrig kommer til at se noget eksempelvis lilla fra hans side ...?

"Måske! Man skal aldrig sige aldrig. Men det bliver ikke sådan en frisk lilla. Jeg laver dog noget i farver, når jeg laver couture, så det sker da, at jeg bruger farver."

Hvem er det, du laver tøj til?
"Lisbeth Salander! Eller i hvert fald en pige, som ikke tænker så meget på andre. Ikke at hun er egoistisk, men hun tænker ikke så meget på, hvad andre tænker og gør. Hun er sej og tør."
ANNONCE
David Andersen - den mandlige Salander
Hvis vi skal kigge på den sæson, som er lige omkring hjørnet, hvilke tendenser tror du så på til AW11?
"Hvis vi taler min egen kollektion, så sort! Læder kombineret med uld og bomuld. Blonder og noget, der er fetish-inspireret. Altså ikke direkte fetish men noget, der er mere nedtonet. Alt sammen kombineret med en stram silhouet."

David Andersen viser os desuden den store, lækre strik med rullekrave, som, han tror på, bliver efterårets helt store sællert.

Hvor er David Andersen om fem år?
"I Hong Kong. Jeg bor i Hong Kong eller Milano. Min damekollektion er blevet større, og herrekollektionen er blevet mere præciseret. Couture-delen er desuden nået til udlandet. Det håber jeg på," smiler David Andersen, inden vi lader ham komme videre i det travle modeugeprogram.

Fakta om David Andersen:
Den danske designer har netop åbnet en ny butik i Læderstræde 14, og den gamle lukkes derfor ned inden for et par måneder. David Andersens designs sælges dog i øvrige 40 butikker i Danmark og i alt i 17 lande verden over.
ANNONCE
David Andersen - den mandlige Salander
Redaktøren og modedesigneren i solen ved Copenhagen Fashion Week SS12.


Del

Seneste nyt

Annonce