Aniston

Danske Musikmastodonter

Går sammen om internet koncerter

Det digitale musikunivers herhjemme bliver markant forstærket gennem et nyt og hidtil uset samarbejde mellem Roskilde Festival, Sony BMG og Concept Concerts.
Danske Musikmastodonter
I fremtiden bliver det nemmere at bevare og genopleve minderne fra Roskilde Festival. For en god del af koncerterne vil blive tilgængelige på nettet, når støvet har lagt sig. Roskilde Festival er nemlig gået sammen med Sony BMG om at lægge koncerter med pladeselskabets kunstnere ud på internettet.

"Det er altid vores ambition at videreudvikle vores festival og bygge oven på de oplevelser, adskillige tusinde mennesker har hvert år. Det giver det hér samarbejde os mulighed for. Samtidig åbner det endnu et vindue for nogle af de bands, der spiller på vores festival," siger Roskilde Festivals talsmand, Esben Danielsen.

Stigende efterspørgsel
Projektet er det første af sin art i Danmark og arbejder mod at tilfredsstille den voldsomt stigende efterspørgsel efter både digital musik og nye distributionskanaler.

"Musikbranchen er længe blevet beskyldt for at halte efter den digitale udvikling. Både fans, artister og pladeselskaber har været tabere, fordi det har været svært at købe digital musik, fordi man har mistet indtjening, og fordi man har misset et glimrende vindue til at eksponere fremragende musik. Dansk musikliv har aldrig været stærkere, og distribution af musikken skal foregå, mens den er aktuel, og hvor det er nemt for brugerne at høre, opleve og mærke musikken," siger New Business Manager hos Sony BMG, Louise Ellerbæk.

Sony BMG er gået forrest herhjemme i arbejdet med at få selskabets kunstnere ud via alternative kanaler. Allerede i forbindelse med dette års festival blev en prøveballon for samarbejdet sendt i vejret, da koncerterne med Veto og The Fashion blev vist på portalen www.concept-concerts.com

Denne portal bliver også platformen for det fremtidige samarbejde. Brugerne har været positive i deres tilbagemeldinger, og planen er, at det fællesskab, som de har i musikken, skal styrkes. Det sker ved at bringe dem tættere på kunstnerne både via det øgede udbud af koncerter, men også via eksklusive interviews og bag-scenen-optagelser med både danske og internationale kunstnere.

Og til det formål er kombinationen af festival, pladeselskab og online platform perfekt.

"Da Concept Concerts henvendte sig for godt to år siden med digitale koncerter, så vi et enormt potentiale for nicheorienterede produktioner. Vores samarbejde med Roskilde Festival har givet projektet nye dimensioner, fordi alle involverede parter er på forkant med markedet inden for hver sit område," siger New Business Manager hos Sony BMG, Louise Ellerbæk.

Bill: Aevis taget af: Anders Warming
ANNONCE
Del

Seneste nyt