Aniston

Danske børn er globetrottere

Skal du på flyrejse med poderne i år? Så er du ikke den eneste.

Danske børn er globetrottere
Der er sket meget over årene, når det gælder vores rejsemønstre. Da jeg var barn, var en flyrejse en sjældenhed, men nutidens børn er langt mere berejste.

Hele 71 pct. af respondenterne i en landsdækkende, dansk undersøgelse, hvor forældre med hjemmeboende børn under 16 år har svaret, var således i 2012 på en ferie, som indebar, at de skulle flyve.

Herudover viser undersøgelsen, som er foretaget af Apollo Rejser, at københavnske børn er de allermest berejste.

Der er således 81 pct. af forældrene fra Region Hovedstaden, der rejser udenlands med fly med deres barn/børn.

Undersøgelsen viser i øvrigt en overvægt af mænd, som tager deres børn på ferie med fly.

”Danskerne ser ikke længere ferie som et luksusgode men som en ret. At bruge tid med familien på den rigtige måde er mere vigtigt end nogensinde. Så godt som 3 ud af 4 tog i 2012 et eller flere børn med ud at flyve med formålet ferie. Samtidig viser undersøgelsen, at man ikke beder skolen om fri for at komme på udlandsferie men respekterer de officielle ferieperioder,” siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo.

Mest berejste i skolernes ferieuger
Danske børn er globetrottere men hovedsageligt i de officielle ferieuger.

Undersøgelsen viser nemlig, at kun få forældre tager deres børn ud af skolen for at holde sommerferie (14 %).

Apollo Rejsers erfaring er desuden, at forældre med børn går efter hoteller med gode, børnevenlige poolområder og vandparker på hotelområdet er i vækst.

”Mange gode hoteller og hotelkæder har de seneste år udvidet poolområdet, så det er bedre opdelt mellem børnefamilier og par uden børn. De deciderede børnepools og vandparker ligger nu oftere lidt væk fra de poolområder, hvor voksne uden børn søger hen, således at begge grupper kan finde sig til rette på det samme hotel. Herudover har flere hoteller opført små vandparker i hotellets periferi,” fortæller Rikke Koks Andreassen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE