Dansk finalist i Electrolux Design Lab
For første gang nogensinde er en dansker gået hele vejen til finalen i den prestigefyldte, internationale designkonkurrence, Electrolux Design Lab, med en ske!
Med konceptet "Tastee" – en intelligent ske, der "smager" på din mad og hjælper dig med, hvordan du kan få den ønskede smagsoplevelse – er danske Christopher Holm-Hansen fra DTU på vinderkurs i Electrolux Design Lab-konkurrencen.
Han er, ud af mere end 1.200 designspirer fra hele verden, gået videre til finalen i den internationale designkonkurrence, der i år fejrer sit 10-års-jubilæum.
Christopher Holm-Hansen er dermed én af blot 10 finalister, der nu skal kæmpe om førstepladsen i konkurrencen.
Lad din ske smage på maden
Om du reelt i fremtiden kan lade din grydeske hjælpe dig med at afgøre, om thai-karryretten eller tomatsuppen trænger til mere salt, peber eller andre smagsforstærkere, vil tiden vise.
Men i hvert fald er det det, det unge designtalent Christopher Holm-Hansen, har opfundet under navnet "Tastee".
Han er, ud af mere end 1.200 designspirer fra hele verden, gået videre til finalen i den internationale designkonkurrence, der i år fejrer sit 10-års-jubilæum.
Christopher Holm-Hansen er dermed én af blot 10 finalister, der nu skal kæmpe om førstepladsen i konkurrencen.
Lad din ske smage på maden
Om du reelt i fremtiden kan lade din grydeske hjælpe dig med at afgøre, om thai-karryretten eller tomatsuppen trænger til mere salt, peber eller andre smagsforstærkere, vil tiden vise.
Men i hvert fald er det det, det unge designtalent Christopher Holm-Hansen, har opfundet under navnet "Tastee".
"Tastee"
"Tastee" er udformet som en røreske, så den indbyder til aktivt brug under madlavningen.
Den anvender en såkaldt nano-smagsreceptorteknologi til at opfange og analysere madens smagsnuancer, og de informationer sendes via bluetooth til en tilhørende applikation på en tablet – f.eks. en iPad.
Her kan du få tips om, hvilke ingredienser der smagsmæssigt vil fuldende den ret, du er i gang med at tilberede i dit køkken.
Om det er den helt store designinnovation til dagligdagsbrug, vil tiden vise. For afgørelsen falder i Milano senere på måneden, hvor Christopher Holm-Hansens idé skal dyste mod ni andre.
"Like" og stem på "Tastee" her.
Den anvender en såkaldt nano-smagsreceptorteknologi til at opfange og analysere madens smagsnuancer, og de informationer sendes via bluetooth til en tilhørende applikation på en tablet – f.eks. en iPad.
Her kan du få tips om, hvilke ingredienser der smagsmæssigt vil fuldende den ret, du er i gang med at tilberede i dit køkken.
Om det er den helt store designinnovation til dagligdagsbrug, vil tiden vise. For afgørelsen falder i Milano senere på måneden, hvor Christopher Holm-Hansens idé skal dyste mod ni andre.
"Like" og stem på "Tastee" her.
Skitsen til "Tastee"