Aniston

Dagligdags luksus

Mange unge vælger en dyr og luksuriøs livsstil til daglig

For mange er det muligt og i orden at forkæle sig selv og have luksusvaner til daglig.

Vi får ugentligt massage og køber Søbogaard juice, samtidig med vi handler i Netto og drikker Nescafé derhjemme.
Dagligdags luksus
Vi synes dagligdagen er hård. Vi er oppe før solen står op, vejret er dårligt, busserne proppet, og kollegaerne og ikke mindst familien stiller uendelige krav. Det skulle vel være i orden at forkæle sig selv, når nu hverdagen er så anstrengende. Besøge et fitnesscenter, få en ansigtsbehandling eller købe den dyre creme fra "La Mer". Men den dyre livsstil, hvorfor har vi den, og er den overhovedet god for os?

Kaviar og cornflakes

Vi prioriterer luksusvarer og -vaner til daglig, og mange af os har råd til det. De fleste arbejdende har en god indtægt, men også studerende, som egentlig ikke har råd, prioriterer i høj grad luksuriøse goder og oplevelser højere end meget andet.

Man kan spørge, om det er den bedste livsstil at have på lang sigt?

Bliver der prioriteret rigtigt, når studerende bruger halvdelen af deres månedlige SU på den nyeste Nokia telefon, eller på farverige drinks og smarte sko? Er det en rigtig prioritering, når de så fra den tyvende i måneden må leve af pasta og havregryn?

For specielt studerende kan en dyr livsstil skabe en mindre sjov hverdag, når pungen i slutningen af måneden er tom. Der er ikke penge til det, hvilket logisk nok går ud over deres livsstil på andre områder. For eksempel er mad ofte det vi sidst på måneden bruger færrest penge på, men vi burde ikke gå på kompromis med netop, hvad vi spiser, da det handler om vores krops velvære. Vi har altså en livsstil, hvor vi på den ene side lever dyrt og samtidig enormt billigt.

Din livsstil?

Hvorfor er det, at vi unge ofte prioriterer så dyrt til daglig? At leve sundt og at se godt ud er vigtigt for de fleste. Det er ikke længere ualmindeligt at gå til frisøren og få ordnet hår til tusind kroner, heller ikke at købe dyre vine og mærkevarer.
ANNONCE
Dagligdags luksus
Men samtidig med at vi køber dyre ting, køber vi også meget, som er billigt, og som ofte hermed er kvalitetsmæssigt ringere. Det er som om, at vi udadtil vil signalerer, at vi lever godt og sundt, men hvor menuen indenfor hjemmets fire vægge alt for ofte står på uvarieret kost og Fun-saftevand.

Vælger vi at prioritere dyrt, fordi moden dikterer det, eller handler det om noget helt andet? At vi vælger dyre madvarer i specialforretninger og ikke dyre-testede makeupprodukter, fordi vi er politisk bevidste?

Hvordan lever Aniston.dk's læsere til daglig? Har I dyre vaner, og hvis I har - hvorfor? Og kommer det til at gå ud over jeres forbrug på andre områder?
ANNONCE
Del

Seneste nyt