Aniston

Da terror ramte verden

Terroristerne har sat sine spor

At der i dag er meget terror i verden, kan ingen vist være i tvivl om! Terroristerne sætter frygt i den civile befolkning verden over, og politikere rundt omkring kommer med en masse udtalelser.
Da terror ramte verden
Den anden dag, da jeg sad i et S-tog på vej mod København, tog jeg mig selv i at tænke: "Hvad nu, hvis det her tog springer i luften om lidt?" Terroren, som efterhånden synes at være overalt, har sat sine spor i min bevidsthed.

Jeg har ikke meget forstand på politik, og jeg har svært ved at overskue de mange forklaringer, udtalelser og handlinger, som kommer fra det offentlige verden over.

For mange begrundelser og for megen frygt?

Begrundelserne for, hvorfor "World Trade Center" blev ramt den 11. september 2001, såvel som begrundelserne for krigen i Irak, synes i mine øjne at være mange og forvirrende.

Jeg har indtil for nylig kunnet følge nogenlunde med, men efter angrebet på London, må frygten have haget sig godt og grundig fast på mig, da jeg nu ikke længere kan se hoved eller hale på nogle af tingene.

Den amerikanske præsident, George W. Bush, udtalte engang, at krigen i Irak blev startet, fordi de havde begrundet mistanke til masseødelæggelsesvåben. Senere hen blev denne udtalelse trukket tilbage - nogen mener derfor, at han havde startet en ulovlig krig, men fik reddet den med en ny begrundelse. Hvordan ved vi, hvad der er sandt, og hvad der er falsk?

Den selv samme mand har "nægtet" at udlevere kondomer eller information om beskyttelse til et land, hvori HIV har sat et stort præg. Begrundelsen for dette var, at det var ukristent. Samtidig skal der heller ikke herske nogen tvivl om, at manden har gjort et godt stykke arbejde på andre punkter.

Hvem skal man stole på?

Som tidligere nævnt har jeg umiddelbart ikke megen indsigt i det politiske liv, og jeg skal derfor heller ikke forsøge at gøre mig klog på
Jeg har talt med forskellige mennesker i min omgangskreds, og også her synes forvirringen at herske. Den ene kender til en historie, eller en udtalelse, som den anden ikke kendte til. Men ingen kan svare helt på spørgsmålet om, hvad det er, der sker. Selvfølgelig er folk klar over de egentlige fakta, men tvivlen om, hvorvidt man skal tro på
De fleste er dog enige om, at terroristerne ikke skal have lov til at vinde ved at skabe frygt. Det er min opfattelse, at de på nuværende tidspunkt fører stort på dette område!

Den brasilianske elektriker, som blev skudt ned på en af Londons undergrundsstationer, mistede livet, fordi han løb sin vej, da civile betjente løb efter ham. Jeg har endnu ikke helt forstået, hvorfor denne mand var under mistanke for at være terrorist. Var det fordi, han havde mørke træk? Ligeledes kan jeg godt se, at det må have virket mistænkeligt, at manden flygter, og selv mandens egen familie kan ikke finde en mulig begrundelse for dette.
ANNONCE
Da terror ramte verden
Skyd først, spørg bag efter

Politiet har ordre på at skyde i hovedet, hvis der er mistanke om en selvmordsbombe, men hvorfor vælger man at skyde en mand fem gange i hovedet?

Denne begrundelse har, ifølge "The Sunday Times", fået flere muslimer til at kontakte det muslimske trossamfund, da de er bange for, at de skal blive ofre for, "skyd først, spørg bagefter metoden".

Er dette en reel frygt at have som muslim? Er vi kommet så lang ud nu, at selv ganske almindelige mennesker skal være bange for at blive skudt? Hvad handler disse krige i bund og grund om?

Jeg er forvirret, og ja, jeg er egentlig bange for den dag, det vil ske i Danmark. Jeg er bange for, at jeg vil miste nogen, jeg har nær; og jeg er bange for, hvad der vil ske med det danske samfund efter et sådant angreb.

Jeg er også i tvivl om, hvorfor tingene er, som de er, men jeg er ikke længere i tvivl om, at vi nok også vil blive ramt.

Spørgsmålene, som jeg nu sidder tilbage med, er, hvilke argumenter der er for, at vi endnu ikke har trukket os ud af Irak?

Nogle mener, det er for at styrke båndet mellem Danmark og USA? Kan dette være sandt? Eller er det beskyldninger uden beviser? Andre mener, krigen er startet på grund af oliepenge, men kan dette være sandt? Er det virkelig sådan en verden, vi lever i?

Hvilke konsekvenser vil det få, hvis de danske tropper fortsat vil blive i Irak? Og vil det betyde, at terroristerne vil vinde, hvis de danske tropper trækker sig ud? I så fald, hvilke konsekvenser vil dette give den danske befolkning?

Hvad mener I?
ANNONCE
Del

Seneste nyt