Aniston

Da Sex and the City ændrede verden

Iben Albinus hylder Sex and the City og den nye generation af kvinder i sin bog om serien, der ændrede verden.

7 ud af 6 stjerner
"Da Sex and the City ændrede verden" er Iben Albinus' hyldest til tv-serien, der, i følge forfatterens analyse, styrker kvinder med selvrespekt, sex ad libitum og smukke sko. 
Da Sex and the City ændrede verden
Filmanmelder og tidligere modeskribent Iben Albinus er fulgt i hælene på Carrie Bradshaws Manolo Blahnik-sandaler og tegner i sin bog "Da Sex and the City ændrede verden" et portræt af den generation af kvinder, som "Sex and the City" har inspireret til at elske sig selv og nyde livet - på godt og ondt.
 
Iben Albinus fortæller historien om, hvordan Carrie Bradshaw sammen med sine tre veninder: Maneateren Samantha Jones, romantikeren Charlotte York og kynikeren Miranda Hobbes har forandret vores idealbilleder af os selv, parforholdet, shopping, verden og alt det andet - én gang for alle.

De fire veninder er blevet vores egne veninder og er blevet rollemodeller, der har indflydelse på, hvordan kvinder fra Harlem til Herning shopper, ser på venskaber, familie, kærlighed, romantik, sex - og ikke mindst sig selv.

Sex and the Citys mantra til alle moderne kvinder er: "Be fabulous!" Og det er vi så!

En generations forbillede
Carrie Bradshaw er blevet et feministisk ikon og den hippe version af kvindefrigørelsen.

Når netop hun er blevet forbillede for så mange kvinder, skyldes det ikke kun hendes stærke forhold til sine veninder og udsøgte smag for smukke sko, men også det faktum, at hun altid insisterer på at stå ved, hvem hun er og på at rejse sig og ranke ryggen, når hun snubler i livet. Hvilket hun jo gør ganske ofte.
 
"Da Sex and the City ændrede verden" har forord af Sex and the City-forfatter Cindy Chupack, der blandt andet fortæller, at hun ofte møder kvinder, der siger, at serien har ændret deres liv. Og det kan man jo meget vel følge dem i. Måske ikke vildt bevidst, men så alligevel...

Iben Albinus har desuden taget en række interviews med i sin bog, som viser, hvordan serien konkret har ændret blandt andet vores shoppingvaner, skønhedsritualer og vores hang til at gå ud og drikke skønne cocktails.

Guf for fans
Som stor fan af serien, der har fulgt med siden første afsnit i sin tid blev sendt, var jeg ganske godt underholdt af bogen. Der bliver sat ord på de tendenser, man ser hos sig selv og veninderne, og det hele bliver pakket ind i en ordenlig omgang SATC-glitter. The way we like it!

En anke i forhold til bogen er måske, at der bruges ufatteligt meget tid og plads på at beskrive scenerne fra serien og den første film "Sex and the City: The Movie", som målgruppen for bogen sandsynligvis har set omkring 15 gange og dermed kender ret godt.

Men hendes studie byder på spændende vinkler og sætter ord på mange af de ting, som man inderst inde godt ved om serien og sig selv som fan/moderne kvinde med hang til caféture og luksusshopping.

Iben Albinus' bog er et tilnærmelsesvist fyldetsgørende studie af en ny generation af kvinder, der sætter sig selv højest, og som ikke gerne går på kompromis med hverken livet, parforholdet, jobbet eller håndtasken. På den måde er det næsten atropologiske studie lærerigt og underholdende på samme tid.

Så jeg vil vove at påstå, at som fan af Sex and the City, vil du nyde at læse Iben Albinus' bog, mens du sipper din kolde cocktail på altanen og vipper tæerne i dine nye Jimmy Choos. 

Er du derimod ikke den helt store fan, vil du nok føle, du spilder din tid.

"Da Sex and the City ændrede verden" er skrevet af Iben Albinus og udgivet af Sabroe&Sabroe den 28. maj 2010.
ANNONCE
Del

Seneste nyt