Aniston

Corpse Bride

Genialt – intet andet

9 ud af 6 stjerner
Dansende skeletter, syngende lig og skæve personligheder er noget af det man møder i stop-motion animationsfilmen, "Corpse Bride". Tim Burton har endnu engang lavet en genial film.
Corpse Bride
Synopsis

Vi befinder os i en europæisk landsby i det 19. århundrede. Den unge Victor bliver ført til underverdenen og viet til den mystiske brud Corpse Bride, mens hans egen brud, Victoria, fortvivlet befinder sig i den virkelige verden.

Selv om livet i underverdenen viser sig at være mere farverigt og spændende end hans strikse victorianske opvækst, finder Victor hurtigt ud af, at han savner sin sande kærlighed Victoria.

Tim Burton

Oprindeligt stammer historien om "Corpse Bride" fra en russisk beretning om et utilsigtet bryllup mellem en uheldig mand og en afdød kvinde. Den romantiske og lidt makabre historie fangede Tim Burtons opmærksomhed, og siden har han arbejdet i 10 år for at bringe historien til live på det store lærred.

I 1993 var udkom Tim Burton's film "A Nightmare Before Christmas", der er instrueret af Henry Selick. Det var første gang Tim Burton arbejdede med stop-motion animation, og han blev meget begejstret for den arbejdsform.

Siden "A Nightmare Before Christmas" har Tim Burton været vild med stop-motion animation og har samtidig været på udkig efter en historie, der ville egne sig og det har han fundet med "Corpse Bride".

Bedømmelse

Dette er intet mindre end en genial film. Man er underholdt og fanget fra første sekund. "Corpse Bride" er fyldt med god engelsk humor.

Noget af det, der gør filmen sjov er at de har genbrugt filmcitater. Forestil dig at en masse lig kommer op i de levendes verden. Et skelet møder sin gamle kæreste. Kvinden udbryder: "But it is 15 years ago!", hvorefter skelettet udbryder "Frankly darling, I don't give a damn.".

"Corpse Bride" er lige til at gå til og utroligt flot animeret. Det kan kun anbefales at man tager vennen eller veninden under armen og går i biografen og ser "Corpse Bride".

"Corpse Bride" har premiere den 28. oktober 2005 i alle landets biografer.
ANNONCE
Del

Seneste nyt